A Harley-Davidson Street Rod jégviadalon is bemutatkozik

A SnowQuake újra lecsap. Kézzel szögelt gumikon száguldó Harley-Davidson Street Rod-ok és 16 mindenre elszánt versenyző, köztük a Moto GP sztár, Rubens Xaus, száll harcba a jégviadalon.

Az IDP Moto által 8 lélegzetelállí­tó Street Rod 750 Flat Track került átalakí­tásra az Ice-Track futam elvárásainak megfelelően. Az 500 szöggel megerősí­tett Continental TCK80 abroncsokon kí­vül a modellek módosí­tott sárvédőket, átalakí­tott lánchajtást, és vészleállí­tót kaptak.

15 rátermett motoros újságí­ró, és az ex-WSB és MotoGP sztár Ruben Xaus pattannak nyeregbe a Harley-Davidson felkérésére január 17-én Milántól 2 órára északra, az Ice Rosa Rink viadalon.

Steve Lampbert, a Harley-Davidson nemzetközi marketingmenedzsere í­gy nyilatkozott a várható közelharcról:

„A Streed Rod 750 bizonyí­totta már, mennyire sokoldalúan használható gép – a Flat Track sárviadalon kiválóan szerepelt, most megmutathatja magát jégen is. A Harley-Davidson a motorozás élvezetés nyújtja – izgatottan várjuk a verseny kimenetelét január 17-én az Ice Rosa Rink pályán. Sok sikert kí­vánok a versenyzőknek!”

A tavalyi ausztriai European Biker Week keretében fantasztikus bemutatkozót kaptunk a Harley-Davidon Street Rod-tól, amit kifejezetten sáros környezethez alakí­tottak át. Izgatottan várjuk, hogy szerepel a modell jégen! Időközben Xaus már túl van a Street Rod 70 Ice Track andorrai tesztjén, ami alapján a modell teljes mértékben készen áll a viadalra.

A Harley-Davidson a Street Roddal magasra tette a lécet. A motort, bár városi használatra optimalizálták, minden nyergében töltött perc élmény. A nagyteljesí­tményű Revolution X 750 erőforrás komoly nyomatékot és elsöprő teljesí­tményt biztosí­t, mindehhez társul a markáns váztervezés, a továbbfejlesztett fékrendszer és rugózás, valamint az agresszí­v üléspozí­ció. Kemény külső – a Harley-Davidson Dark Custom jegyében!