A Forza 350-nel és 750-nel bővül a Honda robogócsaládja

2021-ben legfontosabb újdonságként megjelenik a zászlóshajóként tündöklő Forza 750, a szintén vadonatúj Forza 350 és a népszerű Forza 125 legfrissebb változata.

Idestova 20 éve, hogy a Honda Forza sikertörténete megkezdődött az európai piacon, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy azóta márka lett a márkán belül a modellcsalád. Nem véletlenül vívták ki a vevők elismerését a Forza család tagjai, elvégre sportosak, kezesek és két személy kényelmesen utazhat a nyergükben, emellett meggyőző teljesítményük, praktikus kialakításuk, valamint vonzó megjelenésük is hozzájárult sikerükhöz. A Forza 750 karcsú, mégis gömbölyded idomzata nagy sebességnél is kiváló időjárás-védelmet biztosít, nem mellesleg a könnyű kezelhetőséghez is hozzájárul, hiszen bőséges lábtér kialakítását tette lehetővé. A dinamikus haladás záloga a hihetetlenül nyomatékos, mégis rendkívül takarékos, soros, kéthengeres, 745 köbcentis erőforrás, ami 58 lóerőt és 69 Nm tud. Alapfelszereltség a dupla kuplungos automatikus váltó (DCT), melynél a kapcsolások időzítése mindig az aktuális menetüzemmódhoz igazodik. A Forza 750 ára 3 989 000 forint lesz.

Forza 350

Kereken 50 köbcentivel nőtt az Euro 5-ös besorolású erőforrás hengerűrtartalma, ezáltal a teljes fordulatszám-tartományban nyomatékosabbá vált és 16%-kal nagyobb, 29 LE-es csúcsteljesítmény leadására képes. Emellett végsebessége 6%-kal nőtt, egészen pontosan 137 km/óra. Változott a műszeregység is, a fejlesztés nyomán Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoztathatjuk okostelefonunkat a Forza 350-hez, hogy a Honda Smartphone Voice Control System segítségével menet közben, hangparanccsal kezelhessük a készüléket. Még egyszerűbbé teszi a telefon használatát és töltését a korábbi szivargyújtóaljzat helyén kialakított USB-csatlakozó.