A BMW utcára vitte a komolyzenét

A Londoni Szimfonikus Zenekar, a BMW-vel együttműködve, harmadik alkalommal tartott ingyenes koncertet a Trafalgar téren.

A Londoni Szimfonikus Zenekar (London Symphony Orchestra; LSO), Valery Gergiev vezető karmesterrel és Timothy Redmond karmesterrel újra turisták és londoniak ezrei előtt lépett szí­npadra május 11-én este. De nem egy zárt koncertteremben, hanem a Trafalgar téren tartották a koncertet, ráadásul teljesen ingyen.

 

 

 

Ez már a harmadik nagysikerű koncert volt a „BMW LSO Open Air Classics” nevű koncertsorozatban, amelynek minden évben a londoni Trafalgar tér ad otthont. A program teljes egészében Szergej Prokofjev műveiből állt, és a koncert során a zenekar tagjai mellett sok fiatal zenész is szí­npadra lépett, lehetőséget kapva a bizonyí­tásra.

„Hihetetlen élmény, hogy szemtanúi lehetünk, hogy az együttműködésünkben megvalósuló, kültéri koncert a londoni kulturális élet részévé válik. A programot 2017-ig biztosan folytatjuk” – mondta Dr. Ian Robertson, a BMW Group igazgatótanácsi tagja a szí­npadon.

Moszkvától Szöulig, Milánótól Londonig, kiváló karmesterek részvételével régóta támogatja a BMW Group a zenei kulturális életet.