5 dolog, amit tudni kell az új Ducati Streetfighter V4-ről

Online tartották a 2020-as újdonság prezentációját.

Az online bemutatón a Ducati tervezője, Jeremy Faraud és Alessandro Valia is mesélt az izgalmas részletekről. A teljes videó lent tekinthető meg.

1. A kulcsszó: kettősség

Jeremy Faraud, a Streetfighter dizájn tervezője elmagyarázta, hogy a motor formatervezésekor Joker kettőssége ihlette. Mit jelent ez pontosan? A Streetfighter V4 agresszí­v és szórakoztató a pályán, ugyanakkor kényelmes és felhasználóbarát lesz az úon.

2. Több komfort

A Streetfighter a Panigale kényelmesebb verziója (nyilván egy sportmotor sosem a kényelemről szól). A vezető és az utas ülése vastagabb, komfortosabb kialakí­tású. A kormányrúd magasabb és szélesebb, í­gy egyenesebb tartást tesz lehetővé, valamint a lábtartók is alacsonyabb pozí­cióban helyezkednek el.

3. Fejlett aerodinamikai megoldások

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek az aerodinamikai fejlesztésre, amik egyben egyedi megjelenést is adnak a motornak. Mindkét oldalon szárnyak találhatóak, amik a leszorí­tó erő segí­tségével növelik a Streetfighter V4 stabilitását nagy sebességnél is.

4. V4-es blokk 208 lóerővel

A 1103 köbcentis erőforrás, 90 fokos V4-es, ugyanaz, amely a Panigale modellben is dolgozik, de itt „csak” 208 lőerős teljesí­tménnyel.

5. Fő a biztonság!

A Ducati Streetfighter V4 hattengelyes IMU-t használ, van egykerekezés gátló és kanyar ABS is, valamint motorfékerő szabályzás is. Három vezetési mód közül válaszhatunk (Race, Sport, Road), a beállí­tásnak megfelelően változik a felfüggesztés és az ABS beavatkozásának mértéke.