200 lóerős motorkerékpárt fejleszt a Lotus

Már hivatalos: a Lotus belevág a motorbizniszbe, és egy csúcstechnológiájú, brutális, ugyanakkor elegáns szörnyeteget akar létrehozni.

A verseny- és luxusautóiról ismert brit autógyár az egykor a Volkswagen-csoportnál tevékenykedő Daniel Simonnal, a német Holzer Grouppal és a Kodewa autóversenyző csapattal fogott össze, hogy létrehozzák a Lotus Motorcycles-t. A céget azért alapí­tották, hogy megtervezze és megépí­tse az ikonikus márka első motorkerékpárját.

 

 

A Lotus C-01 elnevezésű jármű a sajtóközlemény szerint életstí­lust, dizájnt, illetve csúcstechnológiát ötvöz majd karbon, titán vagy éppen különleges minőségű acél felhasználásával, és 200 lóerős blokkal rendelkezik majd.

A Bugattik korábbi tervezője, Daniel Simon felel a dizájnért, ő egyébként Hollywood legkifinomultabb koncept járműveinek is a megálmodója. Leginkább figyelemre méltó munkái a 2010-es Tron-film motorjai és a Tom Cruise főszereplésével készült, nemrég bemutatott Feledés különleges légi járműve. De ugyancsak az ő nevéhez fűződik a Lotus LMP2 versenyautók hí­res fekete-arany „egyenruhája” is.

A tervező elmondta, a Lotus C-01-gyel egy csúcstechnológiájú, brutális, de stí­lusos és elegáns szörnyeteget szeretnének megalkotni, amely mind kialakí­tásában, mind szí­neiben felismerhetően Lotus lesz.

A következő hetekben a Lotus Motorcycles képeket is közzétesz majd, valamint néhány részletet, hogy mit is várhatunk ettől a géptől. Annyit már most ki lehet találni, hogy magas árat biztosan…