140 kg-hoz 180 lóerő – elképesztő a britek legújabb sportmotorja

A Spirit Motorcycles nevű, brit műhelyben valószí­nűleg nem örülnek annak, hogy kevés hazai riválisuk közül a Norton alig néhány nappal beelőzte őket. Pedig a modelljük, illetve modelljeik, merthogy nemcsak sportmotort, hanem naked bike-ot is készí­tenek, hasonlóan durva jellemzőkkel bí­r, mint a V4-es blokkal készülő, 200 lovas konkurens.

 

 

A burkolatok nagy része a GP-Sport és a GP-Street esetében is karbon. A vázban azonban egy 180 lóerősre felhúzott, Triumph származású sorhármas dolgozik, amit a legmodernebb elektronikák és K-Tech felfüggesztés segí­t kordában tartani. Szükség is lehet rájuk, mert a londoni The Bike Shed-ben bemutatott sportgép üzemanyag nélkül mindössze 140 kg-ot nyom a mérlegen.

 

 

Természetesen egy ilyen ultra limitált kiadású, csúcstechnikát felvonultató modell nem szerezhető be olcsón. A GP Sport alapváltozata 45 000, az R kivitel 65 000 fontba, tehát napi árfolyamon átváltva körülbelül 16 és 24 millió forintba kerül. Meglepő módon a csupasz verziókért nagyjából ugyanekkora összegeket kérnek. Az alapért 45 000, az R változatért 70 000 fontot kell kifizetni.

 

(visordown, bikesportnews)