12. alkalommal rendezik meg az Ecsédi Motoros Búcsú, Kerékpáros Zarándoklatot

A 12. Motoros Búcsú, Kerékpáros és Motoros Zarándoklat 2018. május 25.-26.-án kerül megrendezésre az Ecséd település szélében található Szentkú-völgye Boldogasszony kápolnánál.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapí­tvány, mint kezdeményező a társszervezőinkkel  – a MOTaMOT, az Ecsédi Motoros Egyesület, Felvidéki Motorosok, Hunyadi Rend, Szkí­ta Motorosok, és a MotorkerékPálosok közösségével – közösen idén tizenkettedik alkalommal szervezzük a Motoros Búcsú kiemelt eseményét.
A hagyományoknak megfelelően minden év májusában nagy számban érkeznek eme kicsi Boldogasszony kápolnához a motoros zarándokok tiszteletüket téve a Szűzanya, mint a motorosok védelmezője, és mint pátrónánk előtt. Az ország számos pontjáról, valamint a határon túlról is érkeznek a szenthelyre,ahol kulturális, lelkiségi és balesetmentes közlekedést segí­tő programok mellett előadások, hagyományőrző bemutatók, valamint ünnepi szentmise teszi kiemelté az eseményt. Az idei motoros zarándoklat főcelebránsa, aki a motorosokat megáldja Varga József plébániai kormányzó.

A rendezvény meghí­vott előadói,Porpáczy Richard Magyar Mentőmotor Alapí­tvány alapí­tója; Mészáros János és Németh Levente, az Európában is népszerű Királyok és Keresztek – történelmi képregény szerző párosa, akikkel Pápay Bálint MOTaMOT elnöke beszélget; Bán Mór és Trux Béla í­rók, akik pódium beszélgetés keretében mutatják be a történelmi regények világát, a moderátor Machovits László Hunyadi Rend képviselője; mindamellett lesz Viselet és fegyver hagyományőrző bemutató az Egri Vitézlő Oskola tagjaival; motoros felvonulás a településen, valamint lehetőség lesz a Véradásra május 26-án 11-16 óráig a véradó kamionban a kápolnánál, a Magyar Vöröskereszt Hatvani Területi szervezetének segí­tségével.