Volkswagen elektromos újdonságok

Az elektromos mobilitás egyre nagyobb hangsúlyt kap, és nem csak négykerekűeknél: a Volkswagen bemutatta a városi mobilitáshoz tervezett két koncepcióját.

Az első egy elektromos robogó a Streetmate, mely képes elérni a maximális 45 km/h sebességet. A jármű súlya 65 kg, és egy 1,3 kWh lí­tium-ion akkumulátort tartalmaz a padlójába épí­tve. A különös szerkezet kb. 35 km megtételére alkalmas, 2 óra alatt tölthető újra.

Fékezéskor a hátsó kerékagyban lévő motor segí­t az akkumulátor visszatöltésében. A kormányon 5,3 hüvelykes LCD kijelző van, amely párosí­tható a felhasználó okostelefonjával, egy alkalmazáson keresztül; a robogó csak akkor indí­tható, ha az App felismeri a tulajdonost és engedélyezi a használatot. A rendszer í­gy digitális kulcsként funkciónál.

A robogóval együtt a Volkwagen egy háromkerekű motort is bemutatott, a Cityskater-t. A tömegközlekedési eszközön vagy a csomagtartón ( 11,9 kg súlyú ) összecsukható, a Cityskater elektromos meghajtással rendelkezik az egyetlen hátsó keréken, ahol a villanymotor 450 Watt teljesí­tményt ad le . A Cityskater akár 120 kg testsúlyig használható, valamint 10%-os lejtő sem okoz gondot számára.