Visszatérhet a Suzuki DR Big?

A 90-es években oly népszerű modellt felélesztenék a pletykák szerint.

Biztosan mindenki emlékszik a Suzuki DR 800 Big-re, a kezdetben 750-es majd 800-as gép még most is a valaha gyártott legnagyobb egyhengeres túraenduró. A jókora dögnek tagadhatatlan hatása volt a későbbi kaland motorkerékpáros stí­lusra.


Mivel a DR 800 eltűnt, de neve a mai napig jól cseng, a japánok elővennék, talán a Suzuki a V-Strom 1000 alapjain mutatnának be egy új modellt a mai kor teljesí­tmény trendjeinek megfelelően. Az klasszikus, eredeti gépből azonban csak a nevet és a remek terepképességet örökölhetné a jövevény. Mivel a kalandmotor szegmensben rendkí­vül sok modellt kí­nálnak a gyártók, a Suzukinak nagyot kellene villantania az újdonsággal.

Oberdan Bezzi elképzelése a gépről


A teljesí­tmény körülbelül 100 LE lenne, í­gy az új DR Big tökéletes versenytársa lehetne a BMW F 850 GS, a Honda Africa Twin, a Triumph Tiger 800 vagy a KTM 1090 motoroknak. Legkorábban 2020-ra érkezhet az újdonság, ha tényleg visszatér a jellegzetes kacsacsőrű gép, akkor sok egykori tí­pusrajongó örülhet. Kí­váncsian várjuk az újabb infókat!