Visszatér a versenypályára Kis Viktória!

Három helyszí­nen zárják az idei bajnoki szezont a H-Moto Team versenyzői.

Újabb sikerekre, dobogós helyek megszerzésére készülnek a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team motorosai. A versenyzők ezútal három helyszí­nen – Hockenheimben, Assenben és Kakucson – gurulnak pályára, hogy minél szebb eredményekkel zárják a 2017-es bajnoki szezont. Jó hí­r, hogy majdnem egy esztendő után visszatér Kis Viktória a versenypályára a Suzuki GSX-R Cup keretein belül, ahol Kovács Bálinttal együtt áll majd rajthoz a hockenheimi ringen. Ugyanitt szerepel az IDM Supersport kategóriájában Györfi Alen, aki szeretné megtartani a helyét a legjobb hat között. Az ADAC Junior Cup asseni versenyhétvégéjén Somosi Alexander és Kakuszi ídám emlékezetesen zárná az évet, mí­g a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában a legifjabbak Kakucson készülnek örömmotorozásra.

A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen ezútal Hockenheimben gurul pályára az IDM Supersport kategóriájában, hogy folytassa, illetve a szezon utolsó megmérettetésén emlékezetes szerepléssel zárja első teljes idényét a német bajnokságban. Alen, aki összetettben a hatodik pozí­cióban várja az évad utolsó versenyét eddig megszerzett 79 pontjának köszönhetően, igencsak bizakodó, hiszen megoldódni látszik a futómű problémája.

“Ismét egy olyan pályára érkezünk, ahol eddig még nem versenyeztem. Már nagyon kí­váncsi vagyok az aszfaltcsí­kra, és szeretném igazán emlékezetessé tenni az első IDM szezonom utolsó hétvégéjét. Ezen múlik ugyanis, hogy összetettben hol végzek. Őszintén remélem, hogy a beállí­tási problémáink már a múlté. Ha végre megint minden összeállna, akkor az egyrészt az időeredményemen, másrészt a helyezésemben is látszódni fog. Megpróbálom élvezni az utolsó versenyt, és a legjobb érzésekkel befejezni az évet” – jelentette ki Györfi Alen.

Csapattársa, Kovács Bálint is folytathatja szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros Alennel ellentétben már ismeri a pályát, hiszen tavaly versenyzett itt az ADAC Junior Cup sorozatban, éppen ezért csak a beállí­tásokra és a kigyorsí­tásokra kell odafigyelni az edzéseken.

„Nagyon várom már az utolsó fordulót, bizonyí­tani szeretném, hogy itt a helyem. Bár a múltkori futam óta csak egyszer sikerült motoroznom a Suzukival, ami soknak nem mondható, de azért bí­zom abban, hogy sikerül jól zárnom ezt a hétvégét. A pályát ismerem, hiszen tavaly az ADAC Junior Cup futamán hatodikként zártam itt. Bí­zom egy ehhez hasonló vagy akár jobb eredményben” -mondta Kovács Bálint.

Ami viszont igazán örömteli hí­r a csapattal kapcsolatban, hogy egy év szünet után végre visszatér a versenypályára Kis Viktória, mégpedig Bálinttal együtt a Suzuki GSX-R Cup futamain áll rajthoz.

„Nagyon örülök, hogy hosszú kihagyás után ismét pályára gurulhatok, ráadásul a kedvenc géposztályomban, ugyanis a szí­vem csücske mindig is az “ezres” kategória volt. Picivel több, mint egy éve motoroztam utoljára nagypályán – és összességében is -, illetve 2015 nyarán ültem literes gép nyergében… Szóval már alig várom, hogy kezdődjön a hétvége! Ismételten új pálya, új motor, ám szeretem a kihí­vásokat, és ez egy nagyszerű lehetőség, hogy felelevení­tsem a korábbi évek tapasztalatait. Mivel ez a Suzuki GSX-R Cup utolsó fordulója, í­gy egyelőre nem lesz folytatás, de ki tudja, mit hoz a jövő, mindenesetre nagyon bizakodó vagyok. Természetesen szeretnék Hockenheimben minél jobb eredményt elérni, és a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből. Kár tagadnom, de nem is akarom, hogy nagyon hajt a bizonyí­tási vágy” – árulta el Kis Viktória.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei, az ADAC Junior Cup-ban induló Somosi Alexander és Kakuszi ídám ezútal a Brit Superbike Bajnokság sztárjai mellett gurulhatnak pályára Assenben. Az összetettben a 11. helyen álló Alexander különböző okok miatt kihagyta az előző két versenyt, í­gy most kellő motivációval várja a duplafutamos hétvégét.

„Itt már egyszer versenyeztünk év elején, akkor a nyolcadik helyen zártam, és ez a pálya nagyon tetszett nekem. Két kihagyott futam után sajnos már nincs esélyem a bajnoki cí­mre, de még mindig van lehetőségem arra, hogy a top 5-ben végezzek. Ez azért is lenne fontos, mert akkor részt vehetnék az év végi záró világkupán, amit Jerezben rendeznek majd meg. Noha az ötödiktől jelenleg 25 pont a hátrányom, de ez technikai sport, bármi megtörténhet, ráadásul kis szerencsével mindez ledolgozható két futam alatt. Megteszek minden tőlem telhetőt, remélem ez elég lesz egy igazán jó eredményhez” – fogalmazott Somosi Alexander.

Kakuszi ídám, aki 24 pontjával a 15. helyen várja összetettben a szezonzárót, alaposan felkészült a hétvégére, hiszen több alkalommal is motorozott a különböző magyar pályákon. ídám élete első nagypályás idényét mindenképpen pontszerzőként zárná, és egy kiugróan jó teljesí­tménnyel előrébb léphetne a pontversenyben is.

„Már versenyeztem ezen a pályán, í­gy kifejezetten örülök annak, hogy ezútal nem kell a vonalvezetéssel annyit foglalkoznom. Mindent bele fogok adni, hogy jobb helyezést, illetve időt tudjak elérni, mint április végén. Ha ez sikerül, akkor remélem mindez a helyezésben is meg fog mutatkozni, hiszen szeretnék előrébb végezni a múltkori 12. pozí­ciónál. Alaposan felkészültem, hiszen az asseni hétvége előtt tesztelhettem a Hungaroringen, a Pannoniaringen és az Euroringen is” – állí­totta Kakuszi ídám.

A legkisebbek ezútal Kakucson gurulnak pályára, hogy ők is befejezzék idei szereplésüket. A pályaismerettel ezútal nem lesz gond, ugyanis valamennyi versenyző versenyzett már ezen a pályán. Nagy kérdés, hogy a PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomi képes lesz-e megőrizni idei veretlenségét, mí­g a Szilágyi-testvérek közül Krisztián és Milán, valamint Szilárd Zalán hol végez a szezon utolsó hétvégéjén. A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi áll rajthoz, akinek nem nyomja teher a vállát, ám í­gy is futamgyőzelemmel szeretne búcsúzni a szezontól Kakucson. Tibinek ráadásul külön motivációt jelent, hogy a Motard IMR 90 Junior kategória bajnoki cí­mét már megszerezte a legutóbbi versenyhétvégén. Utóbbi kategóriában áll rajthoz a tavaly a PW50 Speciálban bajnoki cí­met szerző Vincze Hanna is. A szezonzáróra felépült Kovács Zoli is, akinek mindkét kezéről lekerült a gipsz, í­gy a korosztályos Európa-bajnokság ezüstérmese visszatér a Mini GP Stock kategóriába.