Van akinek nem való a nyugdí­j

A jó öreg Troy Bayliss 49 évesen tér vissza és száll harcba egy újabb bajnoki cí­mért.

Troy Bayliss egy igazi őrült aki csodás dolgokat hajtott végre a versenypályákon. Három különböző Ducati nyergében lett világbajnok a Superbike mezőnyben de nyert MotoGP futamot is Valenciában beugróként! Visszavonulását követően volt még egy vissszatérése az SBK mezőnybe de az sajnos csak helyettesí­tésről és rövid távról szólt. Azonban most újra fejlemény van!

A hí­r igaz és ezútal nem is csak egy beugrásról van szó. Troy Bayliss valóban felfüggeszti nyugdí­jaskodását és jövőre elindul az Ausztrál Superbike bajnokságon. A küldetéshez természetesen egy Ducati-t választott, méghozzá a 1299 Panigale R Final Edition-t. Bayliss a Ben Henryvel (korábbi ausztrál SBK versenyző) közösen alapí­tott és tulajdonolt csapatban, a DesmoSport szí­neiben fog indulni. A háromszoros superbike világbajnok csapata természetesen gyári támogatásban részesül.

Baylissben munkált a vágy korábban is de a dolgok tavaly év közepén váltak igazán komollyá, amikor egyik versenyzőjük, Callum Spriggs megsérült. Bár nagy volt a csábí­tás akkor még nem érezte készen magát a feladatra Troy papa. Aztán tesztelte a motort illetve versenyzett 300-as gépekkel is és újra beszippantotta őt a verseny láz.

Bár eredetileg egy másik fiatal versenyzőt szerettek volna látni a sérült Callum helyén, azonban a tesztek után Bayliss szomjazott a versenyzésre és a hőn áhí­tott ausztál SBK bajnoki cí­mre, í­gy a döntés megszületett. Mielőtt elhagyta a kontinenst versenyzői karrierje elején kétszer is az összetett második helyig jutott hazája bajnokságában. Emiatt érez egy pici hiányérzetet és ez az a skalp amit jövőre meg akar szerezni. Szavaiból süt a motiváció és az edzés munka terén sem áll rosszul. Saját bevallása szerint még vár rá egy kevés munka de készen áll az újbóli bevetésre.

A nagy visszatérés kapcsán természetesen mindenki lázban ég, a rajongóktól kezdve a szervezőkön át a helyi Ducati képviseletig. Nem meglepő, hogy a 49 éves Bayliss lesz a legidősebb a rajtrácson, de ha összejön neki a bravúr akkor a világon is ő lesz a legidősebb SBK bajnok.

Az őrület 2018 február 23-25 között kezdődik, jó lesz szemeinket a sorozaton tartani.