Újabb versenyhétvégén van túl a 600-as kategóriában Kakuszi Ádám

Idén nemcsak kategóriát váltott Kakuszi Ádám – 2021-ben már a 600-sok között indul –, de egyre eredményesebben is szerepel ott. Az elmúlt hétvégén ugyan itthon versenyzett, ám komoly nemzetközi mezőnyben, hiszen az oldalkocsis motorkerékpár világbajnokság betétfutamán, az Osztrák Bajnokság Supersport kategóriájában állt rajthoz. Ugyan ezen a hétvégén is a kilométerek gyűjtése volt a cél, de ha már ott volt a H-Moto Team-MW Performance fiatal motorosa a Pannónia-ringen, akkor megmutatta, nemcsak arra képes, hogy körbe guruljon a pályán.

Ádám folyamatosan gyorsult a hétvége folyamán, és ez a két futamon helyezésekben is megmutatkozott. Szombaton a 25. pozícióból vághatott neki a versenynek, és remek előzéseket bemutatva végül a 10. helyen intették le. Vasárnap még erre is képes volt rátenni egy lapáttal, és amellett, hogy megfutotta az idei leggyorsabb körét (2:01.07), a futamon a 6. helyen zárt. Az eredményeket, az időt és a teljesítményét látva minden esély megvan arra, hogy a magyar bajnokság következő futamán már a 600-sok között is ott legyen a legjobbak között.

„Nagyon jó hétvégét zártunk, hiszen végre sikerült 2:02 alá vinnem az itteni leggyorsabb körömet, ráadásul ismételten rengeteg kilométert sikerült motoroznom, így egyre jobban megszokom a hatszázas motoromat. Persze sokat kell még fejlődnöm például a kanyartechnikámban, a kigyorsításoknál, de a sok munka meghozza majd a gyümölcsét. Mindkét versenyt nagyon élveztem, hiszen szombaton a mezőny végéről indulva sikerült odaérnem a legjobb tíz közé, míg vasárnap már a középmezőny elejével csatázhattam. Abban bízom, hogy az év második felében akár már dobogós helyekre is odaérhetek az új kategóriámban” – mondta Ádám.

Fotó: Lehotzky István