Triumph Tiger Expolorer XC Special Edition

A Triumph Tiger Expolorer amúgy sem egy hétköznapi motor, de ezt még tovább fokozza az új limitált példányszámban készülő XC Special Edition.

 

 

 

 

 

A Triumph kalandorát még több extrával vértezik fel, alkalmasabbá téve az igazán extrém körülményekre is. Eddig sem kellett félnie a túrázástól, de az új példányhoz járó magasabb szélvédő, a húő és a fényszóró extra védelme, a CNC mart lábtartók, széria navigáció és tankpad mellett sokat elárul az is, hogy igény szerint Continental TKC80 gumikkal – aminek nem éppen az aszfalt az elsődleges felhasználási területe – is rendelhető az új modell. Persze í­gy sem egy enduroról beszélünk, de nem is várhatjuk ezt egy 137 lóerős, bő 260 kilós menetkész tömeggel rendelkező motortól, viszont ha nekivágunk a nagyvilágnak, ezzel fel leszünk készülve a meglepetésekre. Ebben segí­t továbbá az elektronikus gázkar, tempomat és a kikapcsolható ABS és kipörgésgátló is.

 

 

 

 

 

 

Akiben felébredt a birtoklás vágya, annak most jön a rosszhí­r – a motorból mindössze 50 darabot készí­t a gyártó, ami épp csak több a semminél. Igazán kár, valószí­nűleg komolyabb kereslet is lenne a Triumph Tiger Expolorer XC SE modellre.