Tovább késnek a Skully okossisakjai

Sokadszorra halasztották el a kiszállí­tásokat

Még 2013-ban robbant be a köztudatba a Skully, az AR-1-essel. Az okosbukósisaknak eredetileg 2014 végén kellett volna megérkezni a vásárlókhoz. Azonban a kiszállí­tásokat előbb elhalasztották 2015 májusára, majd az év végére.

 

Most pedig, hogy már javában telik az újév negyedik hónapja, azt gondolnánk, hogy biztosan minden vásárló örömmel motorozik a Head-Up-Display-el felvértezett fejvédőkben. Csakhogy kiderült, hogy még mindig nincs minden rendben és ismét tovább tolódott a végső dátum. Ráadásul ezútal nincs is konkrét időpont, hogy meddig.

 

 

A San Franciscóban található startup állí­tólag a sorozatgyártás első fázásinál akadt el. A gondot az elektronika jelenti, ami egyelőre túl komplikált és túl költséges a tömeges termeléshez. Ez általában arra utal, hogy az adott termék még nem hagyta el teljesen a prototí­pus fázist, ami meglepő, tekintve, hogy milyen régóta í­gérik az elkészülését.

 

A Skully közleménye szerint április 20-án indul be a gyártás a vállalat partnerével, a Flextronics-szal. Azonban az áttervezett elektronika miatt újra át kell esnie a homologizáción. Ha ez is sikerül, akkor remélhetőleg már nem lesz több akadály az okossisakok előtt.

 

 

(fotó: indefinitelywild.gizmodo.com, www.indiegogo.com)