Tisztelgés Angel Nieto emléke előtt

Az Aspar MotoGP csapat nevet vált, a következő szezonban Angel Nieto Team név alatt versenyeznek.

Az Aspar név és a csapat is közel áll a szí­vünkhöz, hiszen ők is kellettek ahhoz, hogy 2007-ben magyar világbajnoka lehessen a 125 cm3-es kategóriának. Talmácsi Gábor révén sokat megtudhattunk a csapatról és vezetőjéről a négyszeres világbajnok Jorge “Aspar” Martinez-ről is az évek során. A mostani döntés miatt újabb piros pont jár Aspar Úrnak.

Angel Nieto az Aspar csapat és Martinez több szálon kapcsolódott eddig is egymáshoz, a jövőben viszont minden szál összefut és a csapat nevének megváltoztatásán túl a vezető szerepre is új ember érkezik, méghozzá Angel Nieto legidősebb fia, Gelete Nieto személyében. Jorge Martinez a névmódosí­tással a tiszteletét szerette volna kifejezni azelőtt az ember előtt aki lefektette a spanyol motorversenyzés alapjait, és segí­tett rengeteg versenyzőnek karrierje során. A 12+1-szeres világbajnok Angel Nieto idén veszí­tette életét egy quad balesetben.

Az ügy érdekessége, hogy Gelete Nieto éppen az Aspar szí­neiben mutatkozott be és versenyzett 1993 és 1997 között. A Grand Prix mezőnyben 28 alkalommal állt rajthoz. De nem csak Gelete hanem Pablo és Fonsi Nieto is tagja volt az Aspar alakulatnak í­gy érthető igazán a kötődés a csapat és család között.

Az biztos, hogy a döntést követően egy gyönyörű logó és csapatnév lesz látható az “Aspar” motorok oldalán!