Túrázáshoz luxust

A BMW túrasorozatának csúcsmodelljeként a K 1600 GTL Exclusive már alapkivitelében is olyan felszereltséget kí­nál, amely egyértelműen mércéül szolgálhat e kategóriában.

Ilyen például a riasztóberendezéssel kiegészí­tett központi zár vagy a rugók és lengéscsillapí­tók optimális hangolását minden terhelési állapot mellett biztosí­tó ESA II elektronikus futómű-állí­tás (Electronic Suspension Adjustment II). A dinamikus vonóerő-szabályzás (Dynamic Traction Control; DTC) a gyorsí­tások biztonságát növeli, mí­g az újdonságként kí­nált emelkedő-asszisztens (Hill Start Control) még utassal és csomagokkal is könnyű elindulást tesz lehetővé meredek úon. Mint a BMW minden modelljében, a K 1600 GTL Exclusive szériafelszereltségében is megtalálható az ABS.

 

 

Újdonság a topcase fedelébe épí­tett fólia-rádióantenna, amely a jó vételi minőség mellett szép is. Az utas számára új tervezésű ülés biztosí­t hosszú távon kényelmet, fűthető háttámlával és kényelmes kartámaszokkal.

 

 

Ugyancsak a szériafelszereltséget bőví­ti a LED-es kiegészí­tő fényszóró, az adaptí­v xenon-kanyarvilágí­tás, a gumiabroncs-légnyomásellenőrző rendszer, a második féklámpa, a bukócső, a talajvilágí­tás és a LED-es nappali menetfény, illetve – BMW motoron először – a Keyless Ride (kulcsnélküli indí­tás) rendszere.

 

 

Az alumí­nium borí­tású üzemanyagtartály és a krómozott kipufogórendszer a K 1600 GTL Exclusive luxuskarakterét már ránézésre bizonyí­tják, és a szí­nvilága is igazán elegáns. Burkolati elemeinek négyrétegű ásványfehér metál fényezése krómfelületekkel, matt magnézium metál kontrasztárnyalattal és a hűtő gleccserezüst metál borí­tásaival alkot í­zléses kombinációt. E szí­nvilágba illeszkedik az ülésfelület, a háttámlák és az utas kartámaszainak árnyalata is.

 

 

A BMW K 1600 GTL Exclusive soros hathengeres erőforrása már az alsó és közepes fordulatszám-tartományokon is intenzí­v vonóerővel bí­r, maximális teljesí­tménye 160 LE 7750-es fordulatszámnál, legnagyobb forgatónyomatéka 175 Nm 5250-nél.