Tényleg ellepték a Harley-k Budapestet

Ahogyan arról itt, a Motorrevü online-on is hí­rt adtunk, a Harley-Davidson hazai képviselete a mögöttünk álló hétvégén tartotta 2017-es szezonnyitó rendezvényét. Az esemény a változó időjárás ellenére nagyon jól sikerült, és összesen 150 motor vett rajta részt.

 

További részletek az április 8-ai nap hivatalos összefoglalójában:

  

Új arcok, régi motorosok, avagy ilyen volt a Harley-Davidson szezonnyitó


150 motor, 300 résztvevő, napsütés, country rock dallamok és persze az első közös gurulás – beindí­totta a motoros szezont a Harley-family a hétvégén. A felvonulókhoz örömmel csatlakozott Kis Viki, motorversenyző és a Tankcsapda gitárosa, Sidi is, akik első í­zben tapasztalhatták meg a csapatban, családban való motorozás élményét, amiről utólag í­gy nyilatkoztak: „nagyon jó volt és feltétlen jövünk a legközelebb is” – tették ezt a motorról leszállva fülig érő mosollyal, ami persze többet mondott minden szónál. De mitől különleges ez az első, közösen megtett pár kilométer?

 

 

Találkozók, rendezvények Harley-Davidson Szezonnyitó (2017)
Kattintson a képre a galériához!Van, akinek az első, van, akinek már a sokadik, de az élmény közös – ahogy egymás után pattannak nyeregbe a motorosok és állnak be a rajthoz, az indulás előtti percekben szinte vibrál a levegő az izgalomtól, bukósisak fel, kezek a gázkaron, majd elstartol a menet és a csillogó szempárokhoz megérkezik az óriási mosoly is az arcokra. Kezdetét veszi a felvonulás, a 2017-es szezon első, közösen megtett kilométerei száguldanak tova, Budapest tavaszi látképe fogadja a ridereket, majd érkezés az úi célhoz, a Hősök teréhez, de mint tudjuk, nem a cél a lényeg, hanem maga az ú. Az ú közben előttünk, mögöttünk, mellettünk haladó barátok, ismerősök, az ú mellett integető nézelődők, akik bár csak kí­vülállóként vesznek részt az ünnepségben, mégis egy pillanatra őket is áthatja a szabadság szele.

 

Motorozni jó, de a szabadság érzés mellett azonban a közlekedésbiztonság is kiemelten fontos, az autósokkal szemben sokkal sebezhetőbb motorosoknak az első pillanattól az utolsóig oda kell figyelniük egymásra, és a közlekedés minden résztvevőjére, de a megfelelő ruházatot és a vezetéstechnikai tréningeken való gyakorlást is hangsúlyozta a felvonulókhoz intézett beszédében Dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

 

Sidi, a Harley-Davidson magyarországi nagykövete örömmel tett eleget ama ’kötelességének’, hogy részt vegyen a szezonnyitó eseményen, bár az időjárás nem volt kegyes hozzá, szakadó esőre ébredt, mégsem hátrált meg, hanem nyeregbe pattant, és igazi kemény motorosként nekivágott a Debrecen-Budapest távnak. A Harley-bázistól 100 km-re pedig már a nap is kisütött rá, í­gy már őszinte mosollyal érkezhetett meg a rendezvényre, hogy részt vegyen élete első felvonulásán. „Piszok jó dolog itt lenni, fantasztikus élmény volt.”

 

Találkozók, rendezvények Harley-Davidson Szezonnyitó (2017)

Sidi, a Harley-Davidson magyarországi nagykövete (fotó: Harley-Davidson)

 

De nem minden a motorokról szólt, ahogy az lenni szokott, élő zene, igazi amerikai country rock dallamok emelték a hangulatot, a Pannon Eagles zenekar tolmácsolásában szólaltak meg az Eagles legnagyobb slágerei, hiszen ahogy Sidi is mondta, a rock zene és a motorozás a szabadságszeretetben fonódik össze.

 

Hivatalosan elkezdődött tehát a motoros szezon, a következő nagy buli pedig már Alsóörsön, a Harley-Davidson Open Road Festen lesz június 7. és 11. között, a jelszó pedig nem más, mint Feel the Freedom!

 

(Harley-Davidson)

 

 

A tavalyi Harley-Davidson szezonnyitó összefoglalóját, amin rekord létszámú 200 motoros vett részt itt olvashatja el.