Talma visszatér

Talmácsi Gábor a MotoGP-be igazol. Az induláshoz szükséges anyagi háttér megteremtését a MOL főszponzori szándéknyilatkozata tette lehetővé, amelyben rögzí­tett feltételek teljesülése esetén megfelelő pénzügyi támogatásáról biztosí­totta a versenyzőt, és í­gy a MOL a Scot Racing Team MotoGP főszponzorává válhat.


Az elmúlt napok tárgyalásai során Jorge Martinez í­géretéhez hí­ven hozzájárult ahhoz, hogy Gábor továbblépjen. Az új irányt Cirano Mularoni, a Scot Racing Team MotoGP vezetőjének ajánlata jelölte ki, ami lehetővé tette Talma számára, hogy versenyezzen a legnagyobbak között. Pénteken a Honda is áldását adta, hogy Talmácsi teljes értékű versenyzője legyen a Scot Racing Team csapatának, í­gy minden technikai akadály elhárult a folytatás elől. – í­rja az [origo]

A 125 köbcentisek korábbi világbajnokának neve szerepel a Katalán Nagydí­j hivatalos rajtlistáján, és az indulási jog a további 11 futamra is megilleti az idei szezon során.

“í“riási lehetőség. Köszönöm a menedzseremnek, Stefanónak, akivel mindvégig nem adtuk fel, a MOL-nak, hogy kitartottak és kitartanak mellettem. A barcelonai verseny során a motorral való ismerkedés lesz az elsődleges cél, hiszen most ülök majd először fel rá, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bebizonyí­tsam: rászolgáltam e bizalomra. A hátralévő versenyeken szeretnénk felzárkózni az élmezőnyhöz. Hatalmas élmény és érzés lesz holnap kigurulni a boxból az új motorral és mától a királykategóriában versenyeznem a legjobbak között első kelet-európaiként. Ez a hétvége számomra és a szurkolóimnak is a motorozás ünnepe lesz” – nyilatkozta Talmácsi.

 “Sok támadást kaptam az utóbbi időben, de azt gondolom, hogy ez még erősebbé tett” – közölte Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere. “Nem volt túlságosan sok időnk megoldást találni, de éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy Gábor mielőbb újra a pályán lehessen. Úgy vélem, az elért eredmény önmagáért beszél, és még inkább megerősí­ti azt az összetartást, azt a bizalmat, ami kialakult Gáborral közöttünk. Szí­vből köszönöm a MOL-csoportnak, hogy ismét megmutatta nagyságát azzal, hogy teljes mellszélességgel Talma mögé állt. Továbbá köszönöm Gábornak, hogy hitt és továbbra is hisz bennem, köszönöm a menedzsment tagjainak kiváló munkáját és mindenkinek, aki segí­tett. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon egy újabb nagy álom vált valóra. Talma a világ legjobbjai közé került, ahová tehetsége alapján eddig is tartozott.”

A Scot Racing Team

A csapat jogelődjét, a Force SRL-t 1992-ben alapí­totta Cirano Mularoni és Giovanni Torri. A csapat székhelye San Marinóban van, a technikai részlegük Cesenában. Cirano Mularoni egyedüli tulajdonosa az 1987-ben alapí­tott Techniques SRL reklámügynökségnek, amelyik kifejezetten a motorsportokra szakosodott. Giovanni Torri az 1985-ben létrejött Scot Costruzioni elnöke, a cég alapvetően műszaki fejlesztésével foglalkozik. 1994 óta Honda motorral versenyeznek.

A csapat eddigi legeredményesebb versenyzője Andrea Dovizioso, aki 2002-től hét éven át szolgálta a csapatot és 2004-ben a 125 kcm-ben világbajnokságot nyert, majd a következő három évben rendre dobogóra állhatott a negyedliteresknél. Tavaly Dovi a MotoGP-ben ötödik lett, év végén pedig a Honda gyári csapatához igazolt.

Talmácsi Gábor 2006-ban már versenyzője volt a csapatnak – akkori nevén Humangest Racing Teamnek. Ugyancsak az istálló szí­neiben indult Roberto Locatelli (olasz), Emilio Alzamora (spanyol), Sete Gibernau (spanyol), Simone Corsi (olasz) és Mike Di Meglio (francia).

Az olasz származású csapatfőnök, Cirano Mularoni nagy szaktekintélynek számí­t. A Scot Honda MotoGP Team munkásságára a maximalizmus jellemző, mely jól látszódik már a csapat megjelenésén, ami a kí­vülállók számára is azonnal szembetűnik, illetve olyan szakembereket és technikai feltételeket biztosí­t pilótái részére, melyek lehetővé teszik, hogy dobogóért küzdjenek.

Az ezüstszürke istálló két versenyzője a 250-eseknél Aojama Hirosi, aki jelenleg második a vb pontversenyben és Raffaele de Rosa, aki újoncként is első tí­zben van. A királykategóriában Takahasi Jukival együtt mától Talmácsi Gábor is a GP mezőny állandó versenyzője lett.