Szoros befutóval ért véget a második szakasz

Husqvarna veszélyezteti a KTM-et

Korábbi találgatásunkból úgy tűnik (bár még igencsak korai kijelenteni), hogy Toby Price lesz Marc Coma és Cyril Despres után a favorit. A fiatal ausztrál nyerte ugyanis az idei Dakar-rali első megtartott szakaszát.

 

Ahogy nemrég beszámoltunk róla, a dél-amerikai viadal vasárnapi futamát a heves esőzések miatt teljesen eltöröltek, a mait pedig jelentősen lerövidí­tették. A 450 helyett csak 354 mért kilométerből álló szakaszon jóformán a rajttól fogva csatázott egymással a KTM-es Price és a Husqvarnával versenyző Ruben Faria. A célba érve is csak 20 másodperc választotta el a két pilótát egymástól. A harmadik helyezést Stefan Svitko csí­pte meg, aki privátként KTM-mel vesz részt a megmérettetésen. Szorosan mögötte futott be a Sherco nyergében ülő Alain Duclos és Price KTM-es csapattársa Matthias Walkner.

 

(fotó: motorline.cc)

 

Annak sem kell csalódnia, aki a Hondák remek szereplésében bí­zott. A prologon még elektronikai problémákkal küszködő Paulo Goncalves hatodikként, csapattársa Joan Barreda pedig hetedikként lépte át a célvonalat ezen a nem éppen zökkenőmentes futamon.

 

A teljes végeredmény ezen a linken olvasható!

 

A versenyzőkre holnap is kemény megpróbáltatások várnak. Termas de Rio Hondoból indulnak és San Salvador De Jujuy-ban érnek célba. Ez összesen 663 km-t jelent, amiből 314 az úgynevezett special, amit mérnek.