Szintet lépett a BMW elektromos robogója – frissí­tve

Október 1 és 16 között különösen érdemes lesz nagy figyelmet fordí­tani a Párizsi Autószalonra, mert a BMW ott mutatja be a C evolution következő generációját. A 2014 óta velünk lévő, elektromos robogó új változata számos technikai érdekességet vonultat fel:

 

  • Megkapta a BMW i3 modellben bemutatkozó 94 amperórás akkumulátor részegységét
  • Alapfelszereltség a vadonatúj, keskenyebb keresztmetszetű töltőkábel
  • Extraként okostelefon-konzolt is kí­nálnak hozzá

 

Az új C evolution kétféle változatban készül. Lesz egy hosszú hatótávolságú és egy A1-es jogosí­tványhoz igazí­tott kiadás. Előbbi 11 lóerővel erősebb a korábbi verziónál (26 lóerős) és egyetlen feltöltéssel akár 160 km-t is megtehet, utóbbi pedig megfelel a kezdő jogosí­tványkategória előí­rásainak (15 lóerő) és 100 km a hatótávolsága. Az erősebbik modell végsebessége elektronikusan korlátozva 129, a gyengébbiknek 120 km/h.

 

Motorok BMW C evolution (2017)
Kattintson a képre a galériához!

 

írakról egyelőre nincs információnk. Valószí­nűleg csak a hivatalos bemutató után derül ki, hogy idehaza mennyit kell majd fizetni azoknak, akik ilyen, nagytestű, elektromos robogókkal szeretnének ingázni.

 

 


 

Frissí­tés (2016. 09. 12. 13:10)

 

Megkeresésünkre a BMW hazai képviseleténél elmondták, hogy a C evolution sajnos továbbra sem lesz kapható a kelet-közép európai régióban.