Sisakkal az árví­z ellen

A Schuberth bukósisakgyár Forma-1-es pilóták által felajánlott versenysisakokat árverezett el. A közel 23 millió forintos bevétellel az Elba áradásának károsultjait támogatják.

A német Schuberth bukósisakgyár öt jelenlegi és egy már visszavonult Forma-1-es pilótával közösen jótékonysági árverést rendezett az Elba áradásának németországi károsultjai számára. Az aukción Fernando Alonso, Felipe Massa (mindketten Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes AMG), Nico Hülkenberg (Sauber), Jules Bianchi (Marussia) és a legendás Michael Schumacher egy-egy eredeti, élesben használt Schuberth versenysisakjára lehetett licitálni. Schumacher a tavalyi Szingapúri Nagydí­jon viselt sisakját bocsátotta a Schuberth rendelkezésére, az aktí­v versenyzők pedig idei fejvédőikből ajánlottak fel egyet-egyet.

 

Michael Schumacher Schuberth RF1 sisakja

 

Az eBay internetes aukciós oldalon lebonyolí­tott árverés 2013. július 14-én 77 051 eurós, azaz több mint 22,7 millió forintos bevétellel zárult. A sisakokat japán, olasz és német gyűjtők vásárolták meg. A legmagasabb összeget a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 2012-es bukósisakjáért fizették, a tűzpiros RF1 modell 24 550 euróért (kb. 7,2 millió Ft) kelt el. A harmadik vb cí­méért hajtó Fernando Alonso SF1-e 20 051 euróért (kb. 5,9 millió Ft) cserélt gazdát, az idén már két futamot nyerő Nico Rosberg sisakjáért pedig 10 561 eurót (kb. 3,1 millió Ft) adtak.

Felipe Massa (Ferrari) a 2008-as szezonban egyetlen ponttal maradt le a világbajnoki győzelemről, ezútal pedig a sisakja csúszott le – ha kevéssel is – a képzeletbeli dobogóról. A brazil pilóta által viselt SF1-et 9 550 euróért (kb. 2,8 millió Ft) ütötték le. A jövő egyik nagy reménységének tartott, de a nem túl versenyképes Sauberrel idén szenvedő Nico Hülkenberg fejvédője 7 449 eurót (kb. 2,2 millió Ft) ért, a Marussiánál versenyző újonc, Jules Bianchi sisakja pedig 4 890 euró (kb. 1,4 millió Ft) ellenében került új gazdájához.

 

Kattintson tovább a többi sisakhoz!

###

Felipe Massa sisakja

 

###

 

 

Ez Fernando Alonso fejét védte

 

###

 

 

Jules Bianchi bukója

 

###

 

 

Nico Hulkenberg is erre esküdik

 

###

 

 

Nico Rosberg dedikált sisakja