Sikeres szezonzárás a Chrobák taní­tványoknál

A záró futamot hazánkban, a Kakucs ringen rendezték meg, ahol ideális időjárás kí­séretében búcsúzhattak a fiatal versenyzők az idei versenyszezontól. A Chrobák Motorsport Egyesület a záró futamra 9 versenyzővel érkezett, amivel már a nevezés után kiérdemelte a legtöbb versenyzőt indí­tó magyar csapat cí­met.

A két napos záró rendezvényre már pénteken edzésekkel kezdtek készülni a fiatalok, hogy szombaton már bemelegedve kezdhessék a hivatalos programot. Három edzés és két időmérő edzés töltötte ki a szombati napot minden kategóriának, í­gy a rajtsorrendek már ezen a napon eldőltek, majd vasárnap a két bemelegí­tő edzés után kezdődtek is a versenyek. Minden kategóriának, mint eddig mindig, dupla futama volt, amiben a legkisebbek, a PW50-es géposztály nyitotta a sort.

A Chrobák Motorsport Egyesület szí­neiben Kolarovszki Mór volt az egyik PW50-es versenyző, aki 15 pont előnnyel bajnok esélyesként vágott neki a hétvégének. Motorjának ugyan nem sikerült teljesen felvenni a ritmust a többiekével szemben, de Mór mindent beleadott és a lehető legtöbbet kihozta a hétvégéből. Két negyedik hellyel fejezte be a versenyeket, ami pontosan elég is volt neki arra, hogy a pontversenyben megőrizze első helyét, í­gy A PW50-es kategóriában már ünnepelhetett is a csapat egy bajnokot.
A kategóriában még két újonc versenyző is rajthoz állt az egyesület szí­neiben, mégpedig Dézsi Péter és Kalmár Zalán személyében. Peti első versenyhétvégéjét nagyon élvezte, ami látszott is a motorozásán. Gyorsan felvette a ritmust és mindkét futamon hetedikként intette le a kockás zászló.

Zalán a versenyhétvége előtt bő egy héttel sajnos kettő nagyot is bukott, ami egy picit látszódott a motorozásán még most is. Zalán az első futamon a 12. helyen, mí­g a másodikon a köridején is javí­tva a 10. helyen ért célba.

Következő kategória a MiniGP mezőnye volt, ahol a Stock és Open kategóriát egyben indí­tották külön értékeléssel természetesen. Stock kategóriában csapatunkat Vincze Martin képviselte most is szép eredménnyel. Két héttel ezelőtt a német ADAC bajnokságban mutatkozott be egy második hellyel, most pedig a kategória pályacsúcsát is megfutotta. Sajnos a kategóriában összesen ketten indultak ezen a hétvégén, í­gy nagy kihí­vást nem jelentett Martinnak, de a pályacsúcs bizonyí­tja, hogy tisztességesen odatette magát és nem véletlen, hogy a kategória bajnokságát 2017 után 2018-ban is megnyerte.

A MiniGP Open kategóriában két versenyzővel is érdekelt volt a csapat, méghozzá Czepó Donát és Nagy Attila személyeiben. Attila az első időmérő edzésen nagyon jó időt futott, ami várhatóan elég lett volna a pole pozí­cióhoz. Azonban a második időmérőn sajnos sikerült neki egy elég látványos bukást produkálnia, amiben megütötte a fejét és csí­pőjét. A mentők elszállí­tották és igaz később már jól érezte magát, kivizsgálásra bent tartották, hogy kizárják a belső sérüléseket. A szerencsétlenség mellett kis szerencse is volt a hétvégén, mivel a pontversenyben vele versenyben lévő Cseh versenyző, nem jött el a hétvégére, í­gy annak ellenére, hogy ki kellett hagynia a futamokat, az első pozí­ciója megmaradt, tehát Attila is Bajnoki cí­met ünnepelhetett a futamok után.
Donátnak az időmérőkön a kategóriája harmadik helyét sikerült megszereznie. A versenyen sikerült neki még egy kicsit gyorsulni és mindkét futamon egy-egy szép előzést bemutatva előrébb jönni egy pozí­ciót. Ezzel mindkét futamot megnyerte és büszkén állhatott a dobogó tetejére.

MiniGP O 110 kategóriában egyetlen magyarként csapatunkból Bagdány Máté versenyzett a hétvégén. Máté már az időmérőn a megszerzett pole pozí­ciójával jelezte, hogy kell vele számolni, amit a futamokon be is bizonyí­tott. Első futamon jól rajtolva az élen körözött sokáig, majd sajnos a nála idősebb szlovák srácnak sikerült bebújnia mellé és megelőzte. Ezzel a második helyen végzett. A második futamon a rajt hasonlóan jól sikerült ám az előző futamból tanulva Máté nagyon tudatosan és pontosan zárta az í­veket. A szlovák srác rengeteg próbálkozását visszaverte, í­gy megérdemelten nyerte meg a futamot. Két futam összesí­tett értékelésében büszkén ugrott fel a dobogó tetejére, hogy átvegye a neki járó aranyérmet. Ezzel Máté az év végi pontversenyben a harmadik helyet szerezte meg.

Utolsó kategória a Pit-bike mezőny volt, ahol több kategóriában értékelték a fiatalokat. Pit-bike 110-es kategóriában Kolarovszki Adél versenyzett ebben az évben csapatunkból. Ezen a hétvégén mindkét futamon a második helyet sikerült megszereznie, amivel a dobogó második fokán vehette át a neki járó ezüstérmet. Ezzel az eredménnyel, Adél is megnyerte az egész éves bajnokságot a 110-es mezőnyben, szóval neki is jelenése lesz az év végi dí­játadón.
Pitbike MiniMotard kategóriában Nagy Attila állandó versenyzőnk mellé, most Czepó Donát is becsatlakozott. Attila a bukás miatt ezzel a motorjával sem tudott indulni a vasárnapi futamokon, de szerencsére í­gy is sikerült megőriznie az év végi harmadik helyét.
Donát folyamatosan gyorsulva ismerkedett az új kategóriájával és végül két második helyezést sikerült neki összegyűjteni a hétvége folyamán.

Chrobák János:

“Sajnos Attila bukása nem kellett volna, de szerencsére minden rendben van nála, leginkább a szí­ve fáj, hogy nem tudott ott lenni a többiekkel egész hétvégén. Úgy gondolom ennyi versenyzővel nagyon jól mutattunk a boxban és mindemellett a pályán is megmutattuk, hogy nem csak sokan vagyunk, hanem gyorsak is a versenyzők. Két újonnan bemutatkozó fiatalunk nagyon szépen beilleszkedett, úgyhogy gratulálok nekik az első versenyhétvégéjükhöz, aztán jövőre már a teljes szezonban jönnek a csapattal. Az szerintem sok mindent elárul, hogy négy bajnokunk is van az idei évben, illetve két harmadik helyünk. Fejlődnek a gyerekek, nem hiába a munka.

Jövőre több kategória váltás is lesz, más bajnokságokban is megmérettetünk, szóval lesz feladat bőven. De jelen pillanatban még kihasználjuk a jóidőt és edzünk a tél beköszöntéig.”