Sebestyén Peti egyre közelebb az élmezőnyhöz

Ezen a hétvégén folytatódott a Supersport-világbajnokság, ahol remekül szerepelt a mezőny egyetlen magyar indulója és a most már teljes egészében magyar alakulat,  az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team.

A szombati napon a remek 9. helyes kvalifikációja után az első verseny korai szakaszában sajnos elment a motor eleje, így Peti nem tudta befejezni a futamot. Vasárnap aztán mindez feledésbe merült és  jóval hidegebb időjárási körülmények fogadták a pilótákat, amihez Peti és a csapat remekül alkalmazkodott, hiszen a 6. helyen motoroztak a bemelegítésen.

 A második futam aztán igazi, kemény harcokat hozott, ahol egy szoros boly alakult ki a 7. és a 12. hely között. Peti végül a 11. pozíciót szerezte meg, csupán 6 ezreddel lemaradva a TOP10-ről. Ezúttal a török Can Oncüt is maga mögé utasította, valamit az olasz Federico Fulignit, akinek MV Agusta gépe az egyik legerősebb motorerőt tekintve a mezőnyben.

„Nagyon pozitív hétvége volt, boldog vagyok mert most már látszik, hogy folyamatosan ott tudunk lenni a TOP10-ben! Az edzéseken, a Superpole-on és a warm upon is, és ez nemcsak a véletlennek köszönhető. Sajnos versenyeredményre ezt még nem sikerült átvinnem, de úgy érzem tisztán látszik mi kell hozzá, hogy az is sikerüljön.”