Sebestyén Peti pozití­v teszt eredményekkel indí­tott

Megérkezett az Superbike és Supersport mezőnye a Philip Island hí­resen trükkös pályájára.

Sebestyén Peti tavaly 5 versenyt teljesí­tett a PTR Honda csapatával, bezsebelve eddigi pályafutása legjobb, TOP 10-es helyezését, idén pedig a teljes VB szezont ezzel a csapattal teljesí­ti.

Peti Katar óta először ült a CBR600-as motorján, ennek ellenére nagyon stabil eredményekkel kezdte a teszteket. Elmondása szerint, minden pozití­van alakult:

Egész holt szezon alatt a motor fejlesztésén dolgozott a csapatom és úgy tűnik jól sikerültek az újí­tások. A motorunk szerintem idén közelebb lesz a Yamahák teljesí­tményéhez, a Kawasakival pedig nagyjából egy szinten vagyunk. Fontos volt, hogy nagyon sok kört megtegyek a pályán, és sok beállí­tást kipróbáljunk, hogy releváns visszajelzést tudjak adni a motorról.

Azt hiszem ez sikerült és a 14. és 10. pozí­ció közötti időket is viszonylag könnyedén kimotoroztam, bőven van tartalék még benne. Új mérnököm Andy, fantasztikus munkát végez, már az első perctől kiderült, hogy nagyon jól fogunk tudni együtt dolgozni. A tesztek alapján megtaláltuk az ideális versenybeállí­tásokat, í­gy nagy reményekkel vágunk neki az első éles versenyhétvégének. Nagyon várom a versenyt, szeretnék minél jobban kvalifikálni és kihozni a maximumot magamból és a Hondából is.

A Világbajnokság pénteken veszi kezdetét, itthoni idő szerint éjszaka lesznek az első szabadedzések, szombaton a kvalifikáció, vasárnap pedig a verseny.