Sebestyén Peti a 8. hellyel nyitotta a világbajnoki szezont!

Ráadásul a legjobb Hondás lett a Supersport mezőnyében!

Eddigi legjobb eredményét érte el a PTR Honda versenyzője Sebestyén Peti. A mezőny egyetlen magyar pilótája a 13. helyről startolva magabiztosan kezdte a szezont és a Hondás résztvevők közül a legjobbnak bizonyult.

„Örülök az eredménynek, hiszen ez az eddigi legjobb VB helyezésem. A futam előtt úgy gondoltam a versenytempóm jobb lesz, de kicsit kisodródtam a külső í­vre a rajt utáni első kanyarban és ezzel értékes időt vesztettem. A kerékcserés box megállás jól sikerült, a csapat tökéletesen dolgozott. Utána légüres térben motoroztam, hasonló tempóban mint az előttem lévő boly, de már túl sok volt közöttünk a különbség í­gy nem tudtam őket behozni és csak arra koncentráltam hogy stabilan befejezzem a versenyt. Örülök az eredménynek, de még tudunk javulni sok mindenben ezért nagyon várom a következő futamot Thaiföldön és remélem ott még jobbak leszünk” nyilatkozta a Sport&Events Academy versenyzője.

A PTR Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster is elégedett volt Peti szezonkezdő teljesí­tményével:

“A hétvégén tapasztaltakból tudunk épí­tkezni és szeretnénk egyre jobban a TOP 5 felé közelí­teni. Remek csapatmunka volt mindenki részéről és várjuk a thaiföldi megmérettetéseket!”

A Supersport-világbajnokság 3 hét múlva folytatódik, március 15-én a thaiföldi futamon, szurkoljunk akkor is Petinek.