Sebestyén Peti a 11. helyen ért célba Aragóniában

A mezőny legvégéről indulva végül legjobb Hondásként, a 11. helyen ért célba Aragóniában!

Nem volt könnyű hétvégéje a PTR Honda csapatának és Sebestyén Petinek a Supersport- világbajnokság első európai futamán. A pénteki szabadedzés í­géretesen kezdődött, új alkatrészeket és beállí­tásokat próbálgatott a csapat. Délutánra leszakadt az eső, í­gy teljesen más körülményekben kellett motorozni a mezőnynek.

Szombaton a 3. szabadedzésen kiderült, hogy az új hátsó gátló nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, ezért a superpole-ra a régi, már korábban használt mellett döntött a csapat. Jó döntésnek bizonyult, mert több, mint másfél másodperccel jobb köridőt motorozott Peti, ám ez csak a 15. helyre volt elég, í­gy onnan várta a vasárnapi versenyt.

Mindenki kí­váncsi volt a futamra, hiszen a tempó biztatónak tűnt, a kitűzött TOP10-es eredmény reálisan elérhető lett volna. Ekkor azonban néhány perccel a warm up lap előtt kitessékelték Peti motorját a rajtrácsról és az utolsó helyről kellett indulnia. A szabályok értelmében, ha a gumi nyomás egy adott érték alatt van, a pilótának vissza kell mennie a boxba, ott szintre hozni a nyomást és aztán kezdheti meg a bemelegí­tő kört, majd a mezőny végéről startolhat.

A szervezők szúrópróbaszerűen mérik a guminyomásokat, sajnos ezútal Peti lett ennek az áldozata. Hideg időben előfordul, hogy lemegy a nyomás, viszont nincs rá mód, hogy mindenkiét ellenőrizzék, ezért minden versenyen más pilótáét nézik meg a szervezők.

A mezőny egyetlen magyar résztvevője azonban nagyszerűen versenyzett, az utolsó, 25. helyről egészen a 11. helyig menetelt, begyűjtve 5 világbajnoki pontot és a legjobb Hondás pilóta cí­met.