Pofára esés és szilikonos mellek

Videókban erős ez a hét: a finnek másolják legjobban a Mókus Tróger Show-t!

Az én kedvenc hungarikumom a Mókus-féle Tróger Show. A fiatal stuntriderek hiába tudnak elképesztő trükköket, a veteránnak számí­tó Mókus – polgári nevén Herczeg Balázs – mégis a bemutatózás csúcsa. Senki nem pörög olyan magas fordulatszámon mint ő, és folyamatosan bizonyí­tja a tételt, hogy ami igazán vicces, az századikra is vicces marad.

Tehát a Tróger Show örök, és viccességét bizonyí­tja, hogy a sokadik utánzat is megállja a helyét. Bár nem állí­tom, hogy mindet láttam volna, a stí­lust legjobban Tigerman vette át, és a mögötte álló finn Stunt Freakz közösség.
Gondolom már korábban is találkoztak a zseniális alkotásokkal, de engedjék meg, hogy azért még újszülöttként rácsodálkozzak. A képi világ egyébként csodálatos, látszik, hogy jó technikával, kialakult koncepció mentén forgattak – profi munka, hiába az amatőr köntös. A jól komponált felvételeken és a feszes vágáson látszik, hogy értő kezek dolgoztak rajta. Továbbá a két részt megtekintve már az alapvető Tigerman stí­lusjegyeket is összegyűjthetjük:
– Palást, ami a szuperhős imázshoz elengedhetetlen
– Nyomorúságos állapotban lévő, öreg, kétütemű enduró
– Alap stunt trükkök, lehetőleg elrontva – a csúcs a pofára eséssel végződő hátraszaltó
– A teljesí­tmény, a fékek és a futómű hiányát bevállalóssággal ellensúlyozó pilóta
– Egy botoxból és szilikonból álló csaj, de olyan, amit még a cápa sem tekintene ehetőnek
– Robbanások