Pikes Peak: két motorral csap oda a Victory

A Polaris konszernbe tartozó Victory idén két motorral készül megméretni magát a legendás Pikes Peak hegyi versenyen. Az egyik gép a tavaly megismert Project 156 módosí­tott változata, mí­g a másik a nemrég bekebelezett Brammo csúcsmodelljének Victory emblémákkal ellátott változata, az Empulse TT lesz.

 

 

Előbbi nyergébe a Pikes Peak bajnok Jeremy Toye, a villanymotoron pedig Cycle World nevű, amerikai, motoros magazin újságí­rója, Don Canet ül majd.

 

A Project 156 nevét a hegyi pálya kanyarjai után kapta, meghajtásról a Victory Octane-ban is dolgozó, 1200 köbcentiméteres, folyadékhűtéses V2-es gondoskodik. Az Empule TT a Man szigeti TT-n tavaly begyűjtött dobogós helyezése után érkezik a Pikes Peakre.

 

 

Alex Hultgren, a vállalat marketingigazgatója szerint „a Victory Racing nemzetközi kutatási és fejlesztési részlegként működik, folyamatosan tesztelve a jövőbeni termékeket és mivel a Pikes Peak vitathatatlanul a legnehezebb verseny Amerikában, í­gy itt a helye a csapatnak”.

 

A 100. évfordulóját ünneplő The Race to Clouds (verseny a felhőkig) idén június 26-án, tehát nagyjából egy hónap múlva zajlik. A jelenlegi kilátások szerint körülbelül 100 résztvevőre számí­tanak a szervezők.