Nyolcadszor is bajnok lett Hugyecz Erik

Egy váratlan motorhiba megriasztotta ugyan a HTS Team klasszisát, de a második futamban bebiztosí­totta bajnoki cí­mét a gyáli idényzárón. A magyar motokrossz legnagyobbjaihoz csatlakozott.

Hugyecz Erik (26) remek évet zárt a hazai motokrosszbajnokságban. Az MX2-es kategóriában egy futam kivételével az összeset megnyerte, í­gy megérdemelten hódí­totta el nyolcadik titulusát. Az egy szépséghiba éppen a gyáli idényzáró első futamában következett be, mikor hét körrel a verseny vége előtt Erik KTM-je beadta a kulcsot. A csapat már készült a bajnokavatásra, de azzal a nap második futamát meg kellett végül várni.

– A technikai sportban sajnos benne van, hogy olykor a technika miatt nem sikerül célba érni. Nem panaszkodhatok, mert amúgy a csapatom egész évben hibátlan motorokat tett alám. Még nem tudjuk miért ment el a kompresszió a blokkból, ami a motor elgyengülését okozta. A második futamban a tartalékmotorommal versenyeztem, az biztonságban behozott a célba, í­gy sikerült bebiztosí­tani a bajnoki cí­mem. Nagyon örülök, hogy újabb titulust tudtam nyerni itthon. Köszönöm a csapatom, a HTS Team és a többi támogatóm, segí­tőm egész éves segí­tségét! – értékelt a kategória régi-új bajnoka.

Hugyecz tavaly az elit kategóriának számí­tó MX1-es géposztály királya volt, ám idén civil elfoglaltságai miatt újra a kisebb teljesí­tményű motorokat magába foglaló MX2-es kategóriát választotta, melynek 2010-ben és 2015-ben volt ő a hazai bajnoka. Nyolcadik titulusával illusztris társasághoz csatlakozott, hiszen a tizedik legeredményesebb magyar motokrosszosként olyan korábbi nagy neveket ért be az örökranglistán, mint Balogi Zoltán vagy ijf. Kökényesi György, de id. Németh Kornél és Szvoboda Bence is már csak egy titulusra van tőle. Erik pártalan karrierjét a Nógrád Megyei Önkormányzat is elismerte, hiszen a idényzárót megelőző hétvégén a legrangosabb sport vonatkozású kitüntetéssel, a Bérczy Károly Dí­jat adományozta a Szurdokpüspökiből származó sportolónak.

Az idény során Nyáregyházán, Kiskunlacházán, Kaposváron és Tápióbicskén is magabiztosan győzött, Gyálon, az első futam feladásával illetve a második futam megnyerésével a napi értékelés hatodik helyén fejezte be a hazai motokrossz 2018-as egyéni kií­rását az új MX2-es magyar bajnok.

Az idényből már csak az október 14-én megrendezésre kerülő csapatverseny van hátra, ahol Hugyecz Erik a HTS Team kötelékében készül megvédeni a tavaly Tápióbicskén elhódí­tott csapatbajnoki cí­met. A hazai motokrossz-szezon lezáró összecsapás helyszí­ne Monor lesz.

Élsport MX2 bajnokság végeredménye:

1. Hugyecz Erik (HTS Team), 225 pont

2. Déczi Balázs (1WD MSE), 201

3. Kiss Márk (HTS Team), 173

4. Jakob Kristóf (HTS Team), 149

5. Thomas Windish (Motoaction Monpet Team), 95