Nem akárhogy jubilál a Triumph Street Triple

Street Triple történelem


A Triumph az első Street Triple-t tí­z évvel ezelőtt, 2007-ben dobta piacra. A Daytona 675-ös áthangolt háromhengeresével készülő naked bike hamar népszerűvé vált, ennek köszönhetően alig két évvel később megérkezett a sportosabb R verzió, ami jobb felfüggesztéssel és fékekkel büszkélkedhetett.

 

A második generáció 2013-ban gördült be a szalonokba és rengeteg változást hozott. Külsőleg jóval modernebb lett. Határozottabb élek jellemzik és a kipufogó az ülés alól lekerült a lengővilla mellé. Ezeken kí­vül változott a váza, hozzányúltak a befecskendezéséhez és a váltó áttételezéséhez, valamint összesen 6 kg-t faragtak a menetkész tömegéből. Természetesen ebből a szériából is készült R változat, ami szintén a sportosabb vonalat képviselte.

Háromféle limitált modell


A Street Triple első kerek évfordulójára a Triumph három különleges kiadást készí­tett. A jubileumi modellek elsősorban fényezésükben különböznek az alapkiviteltől. Az 8Ball fényezőműhely segí­tségével megalkotott újdonságok a Street Triple R Dark, a Street Triple Gold és Street Triple Grey nevekre hallgatnak. Mindegyikből 50 példány készül, melyek üzemanyagtankjáról természetesen nem hiányozhat a sorszámukat igazoló plakett sem.

 

Street Triple R Dark


Street Triple Gold


Street Triple Grey