Németh megint hiányzott

Az ír GP után egy héttel megrendezett Benelux Nagydí­jon sem tudott
elindulni egyetlen motokrossz vb-menőnk Németh Kornél. Az ok: a
betegségéből, az influenzájából még mindig nem gyógyult ki.


Németh Kornél betegség miatt hagyta ki a Benelux GP-t, de már egyre jobban van

Nagyon reménykedtünk abban, hogy Kornél fel tud gyógyulni a hollandiai Lieropban megrendezett Benelux GP-re. Lierop igazi homoktenger, mí­g Kornél a mezőny egyik legjobb homokmenője, hiszen az idei két legjobb eredményét is mély homokban érte el. Az idénynyitó Holland GP-n és a Belga Nagydí­jon is egyaránt a 8. helyen végzett. A KTM-es honfitársunk keveset edzett, de ennek dacára mégis elutazott Hollandiába. A szabadedzéseken azonban kiderült, hogy a betegsége miatt képtelen vállalni a nagyon fárasztó versenyzést két futamon keresztül. Az 1. szabadedzésen a 28., a 2. szabadedzésen a 21. helyen végzett. A legnagyobb baj azonban az volt, hogy igazán gyorsan, azaz versenytempóban csak pár kört tudott megtenni. Emiatt már nem vállalta az időmérőt sem, ami egyet jelentett a nagydí­j lemondásával is. Kornél esete kezd hasonlí­tani a 2005-ös évre, amikor is egy mandulabetegség miatt kihagyni kényszerült az MX1 hajráját. Reméljük az elkövetkező vasárnap, a szezonzárón mégis ott lehet, hiszen a legutolsó hí­rek már arról szólnak, hogy Kornél már egyre jobban van!

2005 után


Tyla Rattray

A Benelux GP legjobbja Tyla Rattray volt, aki megint egy óriási lépést tett az első vb-cí­me felé. A gyári KTM-es az MX2-ben 2005 után ismét győzött Lieropban, de idén sokkal jobb volt, mint három éve. Hiszen idén kettős futamgyőzelemmel nyert. Rattray, akinek ez volt az idei negyedik elsősége, 27-ről 33 pontra növelte az előnyét az összetettben egyetlen riválisa, Tommy Searle ellenében. Azaz nagyon nyugodt lehet a szezonzáró előtt, ahol már tényleg semmit sem kell kockáztatnia. Lieropban az 1. futam nagyon izgalmas Rattray-Searle párbajt hozott – a célban 0.614 másodperc volt csak kettőjük között a különbség! A 2. futamban viszont Rattray monológot adott elő, hiszen több mint 13 másodperccel nyert.

ílmok


Marc De Reuvernek teljesült régi álma, nyert tudott hazájában

Lieropban ketten lehettek nagyon elégedettek. A holland Marc De Reuvernek egy nagyon régi álma vált valóra. A 25 éves hondás 2001 óta versenyzik a vb-n és még sosem sikerült nyernie hazájában. Ez a rossz sorozat vasárnap végre megszakadt. Az 1. futamban a 11. körben az élre állt és fölényes győzelmet aratott. A 2. futamban viszont úgy tűnt, hogy mindent elront De Reuver. Az 1. körben az élről bukott és visszaesett a 12. helyre. De Reuver viszont ezen a hétvégén – a pole pozí­ció is az övé volt – nagyon jó formában volt és feljött a 3. helyig, amely egyet jelentett a nagydí­jgyőzelemmel. De Reuver az idei második GP-diadalát ünnepelhette.


David Philippaerts is elégedett lehet eredményével

A holland mellett még a vb-éllovas olasz David Philippaerts lehet nagyon elégedett. Nem lehetett igazán tudni, hogy mire lehet képes a yamahás Lieropban. Aki nem számí­t igazi homokmenőnek. Philippaerts 2007-ben az MX1-ben csak a 14. helyen zárt Lieropban, mí­g az MX2-ben 2006-ban a 13., 2005-ben a 4. helyen végzett. Idén is a 4. helyre volt jó, ám ennek a 4. helynek nagyon örült az olasz. Okosan, semmit sem kockáztatva, nagyon magabiztosan motorozott, megoldotta a nehézségeit – a kawasakis Priem majdnem fellökte, a 2. futamban pedig elfáradt – , aminek köszönhetően egy-egy 3. és 5. helyre volt képes. Azaz sokkal jobb volt, mint első számú ellenfele, az aktuális világbajnok Steve Ramon.


Ramon (11) leszerepelt Hollandiában

Ramonnak egyszerűen nem ment. Azon a pályán, ahol tavaly világbajnok lett, Ramon leszerepelt. Kétszer is jól rajtolt, de visszaesett. Az 1. futamban a 7. helyen intették le, mí­g a 2. futamban bukott is és a 14. helyről végül a 8. helyig jött előre. Ramon tehát 14 pontos hátrányban várhatja a mindent eldöntő nagydí­jat. Amelyen azonban több ok miatt Philippaerts az esélyes. A nagydí­jat Olaszországban rendezik meg, mí­g a kemény talajú pálya elvben sokkal jobban fekszik az olasznak!