Németh Kornél második

A német nemzetközi bajnokság utolsó előtti, 7. fordulójában egy-egy 2. és 4. hellyel a 2. helyen végzett, amellyel eldőlt, hogy a 3. helynél hátrébb már nem végezhet az összetettben. A nagydí­jat kettős sikerrel a gyári KTM-es Max Nagl nyerte meg, aki ezzel 2004 és 2006 után harmadszorra lett bajnok.


    Idén sajnos egyetlen egy terve sem sikerülhetett Németh Kornélnak. A vb királykategóriájában, az MX1-ben betegségek és sérülések miatt nem tudott bekerülni a legjobb tí­zbe, amely előzetesen a tervei között szerepelt. Kornél csak a 15. helyen zárt ugyebár. A betegségek és a sérülések pedig a német nemzetközi bajnokságbeli szereplésére is kihatottak. Az ADAC Masters-sorozatot idén nagyon szerette volna megnyerni Kornél, ám ez sem sikerült neki. Bár azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Nagl ellen még egészségesen is nehéz lett volna.

    Kornél augusztus 24-én versenyzett utoljára, hiszen a vb utolsó három nagydí­ján nem tudott elrajtolni betegségek és sérülések miatt. Az edzéseket is csak nem rég kezdte meg, mí­g egy hétközi tréningen rásérült a bal térdére. Szerencsére tudta vállalni a vasárnapi viadalt. Ahol meglátszott rajta, hogy elég sok időt kihagyott. Az időmérőn a 3. időt motorozta meg. Az 1. futamban egy bukás dacára a 2. helyen zárt. Nagl több mint 10 másodpercet adott neki. A 2. futamban viszont még jobban érződött a több mint egyhónapos kényszerpihenő. Kornél elfáradt és a Sarholz Racing Team krosszosa idén másodszorra negyedik lett egy futamban.

    Az ADAC Masters-sorozat szezonzárójára az elkövetkező vasárnap kerül sor, ahol Kornélnak matematikailag még van esélye arra, hogy 2007 után ismét megszerezze a tabella második fokát. Az utolsó viadal előtt Kornél 22 ponttal van lemaradva a suzukis belga Clement Desalle-tól, aki az elmúlt vasárnap a szezonbeli legrosszabb versenyét tudhatta magáénak, hiszen idén először csak az egyik futamban lett pontszerző.

    A 21 éves Nagl viszont már bebiztosí­totta a bajnoki cí­mét. Nagl a harmadik német bajnoki cí­mét az idei negyedik kettős győzelmével és az idei hatodik elsőségével szerezte meg. Nagl 2004 óta folyamatosan érmes az ADAC Masters-sorozatban. A bajnoki trófeái mellett kétszer a 3. helyen zárt.