Németh Balázs folytatja a világbajnoki tanulást

Barcelona mellett folytatódik a hétvégén a gyorsaságimotoros-világbajnokság. A Katalán Nagydí­jjal már a második harmadába jutunk a 2009-es szezonnak, és idén ez már a második alkalom, hogy Spanyolországba utazik a mezőny.

Ez természetesen még nagyobb motivációt jelent a hazai pilótáknak, akik egyébként is meghatározó szereplői a sorozatnak. A 250-es kategóriára egyáltalán nem lehet panasza a szurkolóknak idén, hiszen öt versenyen öt különböző győztest avattak, vagyis izgalmakból, fordulatokból nincs hiány. 

Németh Balázs, a Balatonring Team pilótája élete második világbajnoki futamára készül. Persze, ez a pálya is teljesen új Balázs számára, mint, ahogy az olasz is az volt, és a kétütemű motorhoz is még hozzá kell szoknia. Mugellóban azért bizonyí­totta, hogy nagyon gyorsan tud alkalmazkodni az új körülményekhez, hiszen egy nehéz, esős versenyen éppen csak lemaradt a pontszerzésről, a 16. helyen végzett.

Németh Balázs

Németh Balázs tisztában van vele, hogy óriási lehetőség előtt áll, és mindent meg tesz azért, hogy a lehető leghamarabb világbajnoki pontot vagy pontokat szerezzen.

Németh Balázs

Németh Balázs nyilatkozata:

„Remélem, hogy már péntektől jól érzem majd magam az Aprilia nyergében, és folytathatom a tanulást, a tapasztalatszerzést ebben, a számomra teljesen új kategóriában. Az Olasz Nagydí­jon már az első perctől kezdve tökéletesen tudtunk együtt dolgozni a csapattal, és főleg ennek köszönhető, hogy jól sikerült a bemutatkozás. Azt hiszem, elégedettek lehettünk az olaszországi eredménnyel, sokat dolgoztunk, í­gy rengeteget tudtam gyorsulni a hétvégén. Persze, jelentős különbség van a kétütemű, és a négyütemű motorok között, még idő kell, hogy megszokjam az Apriliát. Sokat edzettem egyébként, hogy fizikailag jó formába kerüljek, és legalább ez ne nehezí­tse az alkalmazkodást az új motorhoz. Nagyon örülök a lehetőségnek, és már alig várom, hogy újra motorra ülhessek a Katalán Nagydí­jon!