Mugello – Jól ment a magyaroknak

A 250-es kategóriában a Mattia Pasini nyert és a Németh Balázs is csak egy ponttal maradt le a pontszerzésről. Mugellói futamot az eső, a vizes aszfalt és az egyébként igencsak kiegyenlí­tett küzdelem meglehetősen érdekessé tette. A MotoGp-ben még motorcsere is volt, amely nem igazán gyakori látvány a gyorsasági világbajnokságon.

125

Bredly Smith Mugellóban megszerezte élete második győzelmét Nico Terol előtt és ezzel vezeti a tabellát. A reggeli eső után a pálya gyors száradásának is köszönhetően a futam második felében hatalmas küzdelem folyt Smith, Terol és Simon között a dobogós helyezésekért, végül 0,216 másodperc döntött a célegyenesben.Terol, Smith és Simon

A negyedik helyet sem osztogatták, ezért is kőkemény küzdelem folyt, amelyet végül Pol Espargaró nyert a Derbivel, miután Cotese az utolsó körben bukott.

250

A hosszú várakozás és a sok szurkolás most végre beérett. A Team Tóth megszerezte eddigi első futamgyőzelmét Mattia Pasininek köszönhetően. Pasini mindössze 0,117 másodperccel előzte meg a Simoncellit, de ez minket nem érdekel. A lényeg, hogy a dobogó legfelső fokára magyar csapat versenyzője állhatott, amire eddig még nem volt példa. Pasini mögött Simoncelli és Bautista hatalmas csatát ví­vtak, még a pályát is sikerült elhagyniuk, amiért Bautista később 5000 dolláros büntetést kapott.

Pasini és a Team Tóth - Mugelloban byrő párosnak bizonyult
Pasini és a Team Tóth – Mugelloban byrő párosnak bizonyult

Tóth Imre a 15. helyen fejezte be a versenyt, amivel ismét pontot gyűjtött. A Balatonring Team újonc versenyzőjét, Németh Balázst pedig a 16. helyen intették le, ami ahhoz képest, hogy élete első 250-es versenye volt, először ment kétütemű versenymotorral, mindenképpen nagyon jó eredmény.

Németh Balázs élete első 250-es versenyén egy hellel maradt le a pontszerzésről
Németh Balázs élete első 250-es versenyén egy hellyel maradt le a pontszerzésről

Németh Balázs nyilatkozata:

„Nem sikerült jól a rajtom, bár edzéseken próbáltam pár rajtot, de még nem sikerült teljesen hozzászoknom a motorhoz, mert ezzel máshogy kell rajtolni, mint a négyüteműekkel. Aztán elég hamar felzárkóztam egy csoportra, akikkel tulajdonképpen végig együtt mentünk, és előzgettük egymást. Utolsó három körben sikerült utolérnem az előttem lévő két pilótát, és végül meg is tudtam előzni őket, í­gy a 16. helyen futottam be. Végig szoktam a motort, és úgy érzem, hogy a végére sikerült összebarátkoznom vele.”

Melandri a Hayate Kawasakival vezette a mezőnyt
Melandri a Hayate Kawasakival vezette a mezőnyt

MotoGp

Letaszí­tották Valentino Rossit képzeletbeli mugellói trónjáról, hiszen megszakadt eddigi 7 győzelemből álló sorozata. A trónfosztó pedig nem más, mint Casey Stoner, aki győzelmével vezeti a pontversenyt. A második helyen Lorenzo, a harmadikon pedig Rossi futott be. A már emlí­tett motorcserével tarkí­tott verseny meglepetése azonban mindenképpen a Marco Melandri volt, aki a Hayate Kawasakival egy darabig a mezőny élén motorozott, de a végére visszaesett, í­gy csak a 11. helyen tudta befejezni a versenyt, azonban az összetettben az előkelő 6. helyet foglalja el.