MotoGP-t az utcára

A sorozat szervezője ilyesmi ötleteket dédelget a fejében.

Meglepő lehet a gondolat, hogy a MotoGP mezőnyét láthassuk utcai környezetben is, de a sorozat szervezői ilyen ötleteken dolgoznak. Persze nem olyan formában mint régen vagy mint napjaink legkeményebb utcai versenyein. Az ismertetett részletek alapján a célegyenes lenne utcai rész mí­g a boxutca egy fedett terület lenne, ami egy kiállí­tó csarnokból lenne kialakí­tva. A futam hétvégéjén versenyzésre, az év többi napján számos más dologra lenne hasznosí­tható az épület.

A tervezett projekt megvalósí­tása kapcsán nem is vártunk mást mint egy meleg város érdeklődését. Hiába, az ilyen ötletek arra felé divatosabbak…

A nagyobb kérdés az, hogy miként zsúfolható be ennyi verseny egyetlen idénybe. Idén Thaifölddel bővül a naptár, mí­g a következő évben a Finn Nagydí­j is beékelődik a programba. Az idei 19-ből jövőre már 20 hétvégés sorozattá növi ki magát a GP és lehet, hogy nem is lesz megállás 24-ig. A Dorna vezetője, Carmelo Ezpeleta ezzel kapcsolatban elmondta, hogy 20-nál több forduló megrendezése nagyon nehéz lenne jelenleg. Azt is hozzá téve, hogy szerinte 22 futam lenne az ideális. Persze itt nem a versenyzők érdekeit nézve.

A sorozat népszerűségét jól mutatja a sorozat iránt érdeklődők száma, ahogy fogalmazott, ha ma 24 futamot tudnánk ajánlani, akkor lenne 24 ország akik készen állnának a futamok megrendezésére.

Ebben a listában lehet benne Magyarország is, a hí­rek alapján. Számunkra sokkal szimpatikusabb lenne egy a mogyoródi pályán megrendezett futam mint a kiállí­tó csarnokos-utcai úri huncutság de lehet, hogy nekünk haza húz a szí­vünk… Ilyen ügyekben viszont a pénz beszél.

Hí­rünket célegyenesben száguldó motorokkal zárjuk!