MotoGP Sepang: Dovizioso 3., Marquez 7.

Fordulatos, izgalmas kvalifikáción van túl a mezőny, a holnapi nap kemény lesz, bármit is hozzon az időjárás. Az élről nem az a Repsol Honda indul amire sokan számí­tottak.

Az FP3 szép napsütéses időt kapott ami azt jelentette, hogy lehetett javí­tani a tegnapi köridőkön. A legtöbbet Valentino Rossi gyorsult, í­gy ő várhatta az élről a Q2-t. Mögötte Zarco, Pedrosa, Dovizioso volt a sorrend.

Marc Marquez csupán a kilencedik helyen végzett, viszont megemlí­tendő, hogy bejelentkezett az év mentése cí­mre egy fantasztikus mutatvánnyal. Elképzelni sem tudjuk, hogy tudott visszajönni a “vert helyzetből”.

A Q1-ből A Suzukival versenyző Alex Rins és a KTM-es Pol Espargaro jutott tovább. Espargaro öröme azonban sajnos csak eddig tartott, utolsó körös bukása ellehetetlení­tette a folytatást.

A Q2-ben aztán indult a dráma, Marquez első gyors köre befejezése előtt a célegyenesre fordí­tó kanyarban elcsúszott és ebből az esésből már nem volt visszaú, jött a kavicságy. A tartalék motorjával aztán ment egy őrült kört, de az 1-2 kanyarban is elment a motor hátulja, látszódott, hogy nem az igazi a sztori.

Közben az élen számos helycsere volt, szorí­thattunk Johann Zarco sikerének is aki végig nagyon erősnek látszódott a Tech3 Yamahán. A hajrában robbantottak a versenyzők, Rossi ugrott az élre, majd Dovizioso rakta össze a tökéletesnek gondolt kört, aztán jött Zarco de mire átérhetett volna rajtunk a boldogság, már Pedrosa volt az élen. Innentől az élen változás már nem volt, Dani Pedrosa vághat neki az élről a holnapi versenynek. Zarco 0,017 másodpercet kapott Pedrosától, teljesí­tményére nincsenek szavak, de ez igaz az egész évére. Dovizioso harmadik helyével (+0,024 mp) is nagyon boldog lehet, pláne, hogy a második sorból Rossi, Vinales, Lorenzo fog indulni, mí­g Marquez a harmadik sor elejéről kezdheti meg a küzdelmet.

Az időjáráson és a holnap reggeli bemelegí­tő edzésen is sok múlhat, egy tuti, í­gy háború lesz, ahol sok versenyző van aki bekavarhat a VB cí­mért küzdő pilótáknak.

A részletes eredmények ITT megtekinthetőek.

Holnap legkésőbb 7:50-kor ébresztő, hiszen 8:00-kor indul a futam!!!

FIGYELEM, a “korai” ébredést az órák visszaátállí­tása segí­ti, erről ne feledkezzünk meg!