MotoGP: IRTA-teszt

Motivált záróteszt A katari versenyt kevesebb, mint egy hónap múlva rendezik meg, de a versenyzők még a rajt előtt összecsaphatnak egy különleges dí­jért az utolsó teszten.

A hétvégén megrendezésre kerülő két napos jerezi IRTA-teszt vasárnapján a versenyzőket a BMW M Award dí­j igencsak motiválni fogja. A 40 perces tesztszakasz leggyorsabbja boldogabb lesz egy BMW Z4 M roadsterrel.

BMW Z4 Roadster

A győztes nyereménye: BMW Z4 M Roadster
Tavaly a Fiat Yamaha versenyzője, Valentino Rossi vitte el a BMW Z4 coupe-t Dani Pedrosa elől. Pedrosa hétvégén ülhet először motorjára, miután Sepangban eltörte a kezét és biztos nem fogja kihagyni a visszavágót.
A csapatoknak ez az utolsó lehetősége, hogy kipróbálják az új fejlesztéseket és tapasztalatokat szerezzenek. A Rizla Suzuki itt próbálja ki a múlt héten bemutatott új GSV-R-t. A Yamaha Tech 3 szatellit csapat versenyzői pedig a Rossi és Lorenzo által már korábban tesztelt pneumatikus blokkal ismerkedhetnek meg.
A versenyzőknek van még egy esélyük egy BMW begyűjtésére. Aki a szezon során az időmérőkön legtöbbször végez az első helyen, az egy BMW M3 kabriót kap az év végén.