MotoGP a mogyoródi katlanban?!

A Magyar Kormány határozata alapján megkezdődhetnek az előzetes egyeztetések a Hungaroring és a Dorna között! Lehet, hogy megvalósulhat egy álom?

Magyarország kétszer rendezett eddig MotoGP futamot, 1990-ben és 1992-ben. Aztán az arany korszakban, amikor Talmácsi Gábor sikereinek egyre több emberhez jutott el a MotoGP megsszületett az ötlet és szándék is z újbóli rendezést illetően azonban a Balatonring nevű projekt végül zsákutcát jelentett, mely minden szempontból negatí­v fordulatot jelentett.

Azonban az idei évben egyre több pletykát lehetett hallani arról, hogy újra napirendre kerülhet a magyar MotoGP futam kérdése. A verseny otthona a Hungaroring lenne, nem egy még nem létező pálya. Anno Talmácsi Gábor menedzsere, Stefano Favaro is érvelt a Hungaroring mellett a Balatonring projekt összeomlását követően.

Bár ez még csak az első lépés, ahol a Kormány határozata alapján november 30-ig kell előterjesztést benyújtania a nemzeti fejlesztési miniszternek a várható fizetési kötelezettségek és bevételek bemutatása kapcsán.

Bizakodjunk, reménykedjünk benne, hogy ezútal zöld utat kap a MotoGP Magyarországon, mely óriási áttörés lenne. És elsősorban nem nekünk, nézőknek. Itt nem az lenne a legnagyobb ajándék, hogy nem kell Brnoba vagy Spielbergbe elutazni egy futamért, egyik helyszí­n sincs messze. A beruházás a feltörekvő fiatalok miatt lenne igazán fontos, hogy Lackó Máté, Görbe Soma, Számadó Máté és a rengeteg fiatal magyar tehetség számára könnyebben nyí­ljon meg a kapu a GP világába.

Reménykedjünk! Ki ne szeretne részese lenni ennek a szenzációs sorozatnak?!

A Magyar Közlönyben megjelent teljes határozat:

1824/2017. (XI. 9.) Korm. határozat A MotoGP Magyar Nagydí­j jövőbeni megrendezéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről

A Kormány 1824/2017. (XI. 9.) Korm. határozata a MotoGP Magyar Nagydí­j jövőbeni megrendezéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről

A Kormány

1. egyetért azzal, hogy a Gyorsaságimotoros-világbajnokság (a továbbiakban: MotoGP) Magyarországi Nagydí­jának jövőbeni megrendezése érdekében az előzetes egyeztetések kezdődjenek meg a HUNGARORING Sport Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a jogtulajdonos képviselői között;

2. felhí­vja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az 1. pont szerinti előzetes egyeztetések alapján, a MotoGP megrendezéséhez kapcsolódó várható fizetési kötelezettségek és bevételek bemutatását tartalmazó előterjesztést nyújtson be a Kormány részére.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter

Határidő: 2017. november 30.

Orbán Viktor s. k.,

miniszterelnök