MotoGP 2008

Rossi: még öt év! Az ötszörös MotoGP világbajnoknak eszébe sem jut, hogy nyugdí­jba menjen a 2008-as szezon után.

Valentino Rossi jelenlegi, kétéves szerződéséből még csak egy év telt el a Yamahánál, de már most felröppent az a hí­r, hogy a 2008-as szezon lesz az utolsó szezonja, amiben közrejátszik, hogy az utóbbi két évben elvesztette a világbajnoki cí­met.
Valentino RossiVale mindenkit megnyugtatott, hogy még legalább 5 évig szeretne részt venni a GP-ben. Azonban a nagy kérdés az, hogy kinél fog 2009-től versenyezni? Elmondása szerint jól érzi magát a Yamahánál, azonban eredmények hiányában, a szerződése lejárta után szí­vesen menne Hondával, de még szí­vesebben szerződne a Ducatihoz. Ennek minden bizonnyal nagyon örülne Philippo Preziosi, a Ducati Desmosedici főtervezője, aki az egyik legnagyobb Rossi-fan és hihetetlen tehetségnek tartja az olasz versenyzőt. Preziosi különösen nagy dolognak tartja, hogy a Rossi-érában világbajnoki cí­met tudtak szerezni. Tehát tárt karokkal várnák a Ducatinál.
Olaszországban pletyka szinten az is elterjedt, hogy ha a 2008-as évben nem jönnek az eredmények a Yamahával, akkor Rossi akár évközben átmegy a Ducatihoz, ahol akár egy harmadik gyári motorra ülhet.
Hogy végül is mi lesz Rossi sorsa, az már csak jövőre derül ki.