Marquez 1. – Dovizioso 11.

Lépéshátrányba került ugyan Dovi, azonban korai lenne még leí­rni őt!

A tegnapi jóslatok részben beigazolódtak, az FP3 ví­zes pályán zajlott, ami többeket, köztük Lorenzo és Zarco-t is földre kényszerí­tett. Az időmérő előtti bemelegí­tésen (FP4-ben) Dovizioso is elesett a 10-es kanyarban ami kihatással volt a további teljesí­tményére.

Azonban a legrosszabbul a Q1-ben, szintén a 10-es kanyarban bukó Petrucci járt aki nem úszta meg sérülés nélkül az esetet. A Q1-ből végül Valentino Rossi és Bradley Smith jutott tovább, majd jött a mindent eldöntő Q2.

Az első etap során a Marquez, Iannone és Miller alkotta “Marquez vonat” volt a leggyorsabb, mellettük még Zarco és Vinales tűnt erősnek. Aztán a második nekifutásnál jött a tachtikai játék. Marquez nem szerette volna, hogy ismét társakja leljen í­gy beugratta Iannone-t majd mikor az olasz elindult, Marquez leszállt a motorjáról.

Az önállóan futott körök Marquez elsőségét hozta (sorozatban negyedik éve), aki komoly előnyt épí­tett ki a kör során (0,333 mp). Teljesí­tménye az utolsó szektorban elképesztő volt ami holnap jól jöhet még neki.

Második lett Vinales, aki még Marquez szerint sem leí­rható, harmadik pedig a szenzációs évet futó Zarco.

A Suzuki is újra bí­ztató jeleket mutatott Iannone révén egy 4. helynek örülhetnek, mí­g a KTM-es Pol Espargaro megcsí­pte a második sor végét ami a legjobb rajtpozí­ció az osztrák csapat számára.

A lártörésből visszatérő jack Miller ötödik pozí­ciója szintén megsüvegelendő, lehet, hogy Cal Crutchlow-nak lesz igaza a lábtörés pozití­v hatásaival kapcsolatban? 🙂

Rossi a 7. mí­g honfitársa, a VB cí­mért küzdő Andrea Dovizioso a 11. helyen zárt. Dovi azonban elárulta az eredmény közel sem mutatja a valóságot í­gy holnap komoly felzárkózás várható. Bí­ztató lehet számára, hogy egy héttel ezelőtt a 9. helyről indulva nyert, Rossi pedig tavaly a 15. pozí­cióból ért fel a dobogóra Ausztráliában!

Holnap reggel érdemes lesz felkelni és a TV elé ülni! 7:00-kor indul a MotoGP!