Marad a fal

A MotoGP-ben 2008-ban kötelező volt a Yamaha gyári csapatát egy fallal szétválasztani, hiszen Valentino Rossi Bridgestone, Jorge Lorenzo Michelin gumit használt. 2009-től ugyebár már csak a Bridgestone lesz az egyedüli gumiszállí­tó, ám a fal Rossi kérésére továbbra is megmarad.

    A Yamahának nagyon fontos Lorenzo. A Yamaha már a vb befejezése után elkezdte azokat a tárgyalásokat, amelyek arra irányulnak, hogy a kétszeres világbajnok minél hamarabb egy újabb kétéves szerződést í­rjon alá a márkához. A Yamaha már találkozott Lorenzo új menedzserével, a labdarúgásból érkező Ramon Sostresszel, hiszen a háromhangvillások vezetői azt akarják, hogy Lorenzo már a 2009-es vb előtt megkösse az újabb szerződését 2011-ig. Lorenzo ennek ellenére mégis csak második számú motoros Valentino Rossi után a Yamahánál. Hiszen Rossi akarata az, ami számí­t! Lorenzo szerette volna, ha megszűnik a fal közte és a Doktor között, azonban ezt kategorikusan elutasí­totta a nyolcszoros világbajnok. Teljesen érthető módon.


Rossi és Lorenzo – továbbra is fal lesz közöttük

    A 2008-as vb előtt Rossi hat dolgot követelt meg a Yamahától. Az egyik követelése az volt, hogy a Yamahán belül mindenképpen válasszák el mindenkitől. Azaz legyen teljesen önálló csapata a gyári alakulaton belül, Lorenzo kerüljön teljesen külön boxba, mí­g egyetlen yamahás se férhessen hozzá a beállí­tási adataihoz. A Yamaha teljesí­tette Rossi összes követelését, a végeredményt pedig mindnyájan tudjuk. Rossi 2005 után újra a világ legjobbja lett. Rossinak emiatt esze ágában sincs módosí­tani a 2008-as helyzetén a Yamahán belül! Hiába használ a MotoGP-ben már mindenki azonos Bridgestone gumikat, hiába dolgozik ugyanaz a Bridgestone mérnök Rossival és Lorenzoval, Rossi nem akar közösködni csapattársával. A Doktor nagyon jól tudja, hogy Lorenzo az egyik legnagyobb riválisa, akinek nagyon nagy szüksége lenne az információcserére, hiszen egy év hátrányban van a Bridgestone használatának a tekintetében. A fal tehát marad Rossi követelésére.

    A Rossi-Lorenzo ellentét egyébként már akkor elkezdődött, amikor a Yamaha 2006-ban kinézte magának a fiatal spanyolt. Rossi egyáltalán nem akarta magának csapattársnak Lorenzot. Rossi az amerikai Colin Edwardsban bí­zott meg, azonban a Yamaha mindenképpen fiatalí­tani akart. A legnagyobb valószí­nűség szerint Rossit és Lorenzot tehát mindig egy fal fogja elválasztani!