Magyar ember az orosz Superbike futamért

A FIM alelnöke mellett Bulcsu Rezső is Moszkvába ment tárgyalni a jövő évi orosz Superbike futamról.

Oroszország nem számí­t a leggazdagabb országnak, legalábbis ha GDP/fő értéket nézzük. Ugyanakkor rengeteg pénz összpontosul kevés ember kezében, és ennek a szűk körnek semmi sem drága, ha üzletet lát benne. Évek óta kamionnyi pénzeket öntöttek a fociba – nem csak a hazai klubcsapatokhoz igazoltak le élvonalbeli játékosokat, hanem ha kellett, komplett angol klubbokat vásároltak fel. Úgy tűnik, végre a motorsportban is meglátták a fantáziát, és a semmiből elkezdtek felhúzni egy Forma-1-es futam rendezésére is alkalmas aszfaltcsí­kot.


Noha a pálya még nem készült el, már megegyeztek a Superbike-világbajnokság jogainak birtokosával, az Infornt Motorsporttal: 2012-ben lesz moszkvai futam.


A mai napon az orosz motoros szövetség elnöke, a versenypálya tulajdonosa és a FIM képviselői – köztük Bulcsu Rezső is – Moszkvába repültek, hogy megegyezzenek a verseny részleteiről. Egy ilyen csúcstalálkozóra persze sztárok is kellenek, ez alkalommal Carlos Checa és Chaz Davies, a superbike illetve a supersport kategória világbajnokai.