Ma rajtol a 2009-es Gyorsasági Motoros Vb

Eljött a pillanat, amire a motorsport szerelmesei régóta vártak, a világbajnoki mezőny felkészült a 2009-es szezon rajtjára.

Öt hónapos téliszünet, a rövid pihenés, és a fárasztó edzések után végre újra test-test elleni küzdelmet ví­vhatnak a pilóták a katari Losail pályán. Ez lesz a világbajnokságok történetének második villanyfényes viadala.

Talmácsi Gábor

Talmácsi Gábor

Talmácsi Gábor több szempontból is új fejezetet kezd a karrierjében. Amit, talán már mindenki tud, a sikeres 125-ös évek után egy kategóriával feljebb lép, és a negyedliteresek között küzd majd a világbajnoki cí­mért. Ráadásul új csapatban versenyez Gábor, abban a Balatonring Team-ben, amelyik Jorge Martinez Aspar Úr szakmai felügyelete alatt működik majd az előttünk álló szezonban.

Talmácsi Gábor és a lovakGábor világbajnoki cí­met nyert a nyolcadliteresek között 2007-ben, és a téliszünetben elért teszteredményei azt bizonyí­tják, hogy egy kategóriával feljebb is az élmezőnyben a helye.

A hivatalos edzések előtti utolsó napot egyébként egy kisebb kirándulással töltötte Gábor, négy társával együtt az Al Shaqab lovascentrumot látogatta meg. A 800 ezer négyzetméteres létesí­tményben megcsodálhatták a világhí­rű arab lovakat, amiket tavaly egyébként a világ második legszebb lófajtájának választottak meg. A kirándulás legérdekesebb része az volt, amikor a speciális lóúsztató medencét mutatták meg Talmáéknak. Capirossinak egyébként két saját lova is van, í­gy büszkén mesélt erről a különleges világról Gábornak.

Már csak egyet kell aludni, és kiderül, hogy mit kezd Talmácsi Gábor a 250-es Apriliával, és a benne rejtőzködő, mintegy 110 lóerővel!