Lozano első győzelme

Három fontos esemény történt az MX3 utolsó előtti, 15. nagydí­ján Svájcban.


A rajt

A Roggenburgban kemény talajú, csúszós, köves és gyors pályán tartott viadalon a spanyol Alvaro Lozano – idén került be a KTM félgyári csapatába, a belga KTM JM Racingbe – egy-egy 2. és 1. hellyel megnyerte a pályafutása első nagydí­jgyőzelmét. A suzukis finn Antti Pyrhonen immár az egymás utáni harmadik dobogós helyezését szerezte meg: egy-egy 3. és 2. hellyel a harmadik lett. Mí­g eldőlt, hogy az idényzárón, az elkövetkező vasárnap megrendezendő Német GP-n már csak ketten, a belga Sven Breugelmans és az olasz Cristian Beggi viaskodhatnak a vb-cí­mért.


Antti Pyrhonen (213) egymás után harmadszorra állhatott dobogóra, Sven Breugelmans (2) esélyes a vb-cí­mre

Nagyon jó napja volt a KTM-nek. Egymás után a második nagydí­jon duplázott az osztrák márka, azaz az 1. és a 2. helyet is begyűjtötte. Az 1. futamban Breugelmans megnyerte a Lozano elleni párbajt, mí­g a 2. futamban Lozano egy látványos felzárkózás után diadalmaskodott. Breugelmans harmadik lett, amiért második lett a nagydí­j összetettjében. De mégis nagyon elégedett lehetett, hiszen a 21 pontos előnyét 33 pontosra növelte a tabella legelején.


Alvaro Lozano

Breugelmans legnagyobb ellenfele, a hondás Beggi ellenben az egymás utáni harmadik nagydí­jon nem lett érmes. Beggi az 1. futamban hamar bukott és csak a 6. helyig tudott előrejönni. A 2. futamban jól rajtolt az olasz, ám a váltója a verseny alatt tönkre ment. Nem tudta használni az egyes és a kettes fokozatot! Beggi í­gy is megmotorozta a leggyorsabb kört, de ez is csak a 4. helyig volt elegendő. Beggi a 5. lett a nagydí­j összetettjében.


Christophe Martinnak már nincs esélye a vb-cí­mre

A Husqvarnának sem volt jó napja. Thomas Allier az egymás utáni negyedik nagydí­jon nem tudott dobogóra állni – az 1. futamban az 5. helyen zárt, mí­g a 2. futamban vezetett is, de végül csak a 8. helyen intették le és í­gy hatodik lett a nagydí­jon. Csapattársa, Christophe Martin viszont elvesztette annak az esélyét, hogy vb-cí­mért csatázzon az évadzárón. Az idei év meglepetésembere az 1. futamban a 4. helyen végzett, a 2. futamban volt első is, ám a hajrát nem bí­rta és az 5. helyen érkezett be. A nagydí­jon a 4. helyen zárt. Martin szeptember 14-én már csak a vb-ezüstért hajthat Beggi ellenében.