Legpimaszabb előzés

Marc Marquez lemásolta Rossi 2008-as nagy előzését. Csak éppen pont a Doktorral szemben játszotta meg. Lehet ennél pimaszabb egy fiatal versenyző?

A hétvégi Laguna Seca-i versenyen nem volt hatalmas küzdelem, nem történt baleset sem. Mégis emlékezetes futam marad, elsősorban a jó hangulat és Marquez pimasz előzése miatt.
A fiatal spanyol ugyan elrontotta a rajtot, de utána szépen jött fel, majd Rossi mögött motorzva kereste az előzési lehetőséget. A tapasztalt olasz pilóta precí­zen zárta az í­vet, ám Marquez a porba lehajtva vágta le az í­vet, és került a legenda elé. És mi volt ebben a pimaszság?

Marquez elfelejtett jogdí­jat fizetni a manőverért – mondták viccesen a kommentátorok. Ugyanis Rossi 2008-ban, ugyanitt, ugyaní­gy ment el Stonernek!

A mérkőzés végén Marquez magabiztosan behúzta az újabb rekordját. Ez volt az első alkalom, hogy valaki az első MotoGP évében nyer Laguna Seca-ban, illetve ilyen fiatalon még senki nem nyert ennyi futamot egymás után. Második helyre a németek büszkesége Stefan Bradl ért be, majd őt követte Rossi.

 

 

A futam utáni képekről kiderül, Rossi nem hogy nem haragudott a Marquezre azért a bizonyos előzésért, egyenesen a nyakába ugrott, és gratulált neki a szép megoldásért – úgy tűnik, a Doktor nem az ellenfelet, hanem a taní­tványt látja a fiatal fiúban, aki előzör lépett az amerikai pályára, és egyből nyerni tudott.