Kovács Bálint: Szeretnék ismét dobogóra állni!

Újabb nagyon kemény versenyhétvégére készül a H-Moto Team versenyzője. Kovács Bálint a cseh New2Project csapat Yamaha R1-esének nyergében ezúttal a barcelonai aszfaltcsíkon folytatja szereplését a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában: a 19 éves motoros hátránya összetettben mindössze egy pont, így egy remek szerepléssel visszaszerezheti az első helyet.

„Úgy tűnik, nekem minden verseny előtt szükségem van arra, hogy az adott pályán tesztelni tudjak. Most is két napig motorozhattam Barcelonában, és nagyon jó munkát tudtunk elvégezni, ami már a mostani szabadedzéseken is megmutatkozott. Mivel sikerült egy jó alapbeállítást találnunk a teszten, itt már csak finomítanunk kell ezen. Már most gyorsabb voltam, mint a teszten, ami igencsak bíztató a folytatásra nézve, ugyanakkor az sem titok, hogy a második tréningen kipróbáltunk néhány más beállítást, ám pár kör elég volt ahhoz, hogy belássuk, nem ez a jó irány.

Ma az edzésen már versenyszimulációt is teljesíteni fogok, hogy minél eredményesebb legyek majd a futamokon. Nem lesz könnyű dolgom, ugyanis mindenki eljött ide, aki csak számít. Ennek ellenére egyértelmű a célom, vissza szeretnék térni a dobogóra, illetve visszavenném összetettben is az első helyet” – mondta Bálint.