Kovács Bálint két nap alatt háromszor a dobogón

A H-Moto Team 16 éves tehetsége mind az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatában, mind a Magyar Bajnokság euroringi futamán második lett, mí­g Kakuszi ídám a példaképe, Marc Marquez előtt bizonyí­thatja tehetségét a hétvégén a Sachsenringen.

A H-Moto Team csapata ismételten bizonyí­tott mind a nemzetközi, mind a hazai mezőnyben. Ezútal Zolderben, az IDM Suzuki Cup sorozatában, majd itthon a Magyar Bajnokságban gurult pályára a csapat 16 éves tehetsége, Kovács Bálint, és mindhárom futamon a második helyen végzett. A fiatal motoros ezzel továbbra is az élen áll a hazai összetettben, mí­g második a német sorozatban. Csapattársa, Kakuszi ídám pont fordí­tott utat jár be, hiszen az Euroringen készült rá a hétvégi német ADAC Junior Cup következő futamára, ahol a Moto GP mezőnye előtt bizonyí­that.

Kovács Bálint egyértelműen jelezte az elmúlt napokban, hogy immár nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is egyre inkább tényező. Az elmúlt hétvégén újra motorra ült az IDM Suzuki Cup sorozatában, melyben a fiatal motoros teljes szezont teljesí­t. Ezútal Zolderben rendezték meg a folytatást, és a 16 éves motoros előbb megszerezte a pole pozí­ciót, majd mindkét futamon nagy csatát követően a második helyen végzett. A H-Moto Team versenyzője ezzel összetettben is a második helyen várja a július végi, a németországi Schleiz-ben rendezendő folytatást. A belga versenyt követően Bálint és csapata autóba ült, és közel 1400 kilométer megtételét követően rajthoz állt az Euroringen rendezett magyar bajnoki futamon is, ahol a zolderi formáját hozva végül második lett, ám a hazai összetettben az élen áll.

„A hétvégénk nem volt zökkenőmentes, ugyanis sok gondunk volt a futóművel, de sikerült orvosolni a dolgot, í­gy meg tudtam szerezni a pole pozí­ciót. Az első versenyen a rajt után elég rosszul helyezkedtem, í­gy a saját versenyemet megnehezí­tve az ötödik helyről zárkóztam fel másodiknak. A második futamon már jóval agresszí­vabb voltam a rajt után, í­gy végig az első helyért harcolva végül másodikként értem át a célvonalon. A bajnokságban most a második helyen állok. Lemaradásom csak tí­z pont, továbbra is az a cél, hogy év végén az első helyen végezzek. A hazai bajnoki futamon kizárólag a pontmentés céljából álltam rajthoz, amit sikerült is teljesí­tenem, hiszen összetettben sikerült megőriznem az első helyemet”– mondta Kovács Bálint.

A H-Moto Team másik ifjú tehetsége, Kakuszi ídám ezen a hétvégén folytatja szereplését az ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezútal a Sachsenringen áll rajthoz, mégpedig a Moto GP mezőnyével közös versenyhétvégén. A 15 éves motoros eddig abszolú nem vallott szégyent, és nagyon fogadkozik, hogy példaképe, Marc Marquez előtt mindenképpen szeretne jól szerepelni. Mindenesetre a főpróba jól sikerült, hiszen teszt jelleggel ő is elindult az Euroringen, és végül a 6. pozí­cióban zárt, amivel elégedetten vette az irányt Németország felé.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen sikerült javí­tanom a saját legjobb időmhöz képest, ami azért nagy szó, mert ezútal nem a saját motorommal indultam. Már vasárnap is tudtam tesztelni, és ami a lényeg, minden felmenetelemkor sikerült megjaví­tanom az addigi legjobb időmet. Jó formában érzem magam, ráadásul ismerem a sachsenringi pályát, mert tavaly már versenyeztem itt, igaz, akkor szakadt az eső. X-boxon is gyakoroltam, valamint fizikai edzéseket is végeztem, í­gy készen állok. Nagyon motivál, hogy ismét a legjobbakkal versenyezhetek együtt, és feldob az, hogy ismét találkozhatok a példaképemmel, Marc Marquezzel, akit élőben láthatok motorozni”– mondta Kakuszi ídám.