Kovács Bálint győzni megy Zolderbe

A H-Moto Team 16 éves tehetsége újabb sikerrel szeretné megőrizni összetettbeli első helyét az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatában.

A H-Moto Team csapata újra úra kel, hogy ismételten bizonyí­tson a nemzetközi mezőnyben. Ezútal Zolderben gurul pályára a csapat 16 éves tehetsége, Kovács Bálint, hogy folytassa eddigi kiváló szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros – aki a katari nemzeti bajnokságban kétszer is dobogóra állhatott, valamint fölényesen vezet a 2018-as magyar bajnokságban – ismét győzelmi esélyekkel kezdheti meg a hétvégét, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor növelheti előnyét a német sorozatban.

Kovács Bálint számára is eljött a folytatás, hiszen a hétvégén újra motorra ülhet az IDM Suzuki Cup sorozatában, melyben a fiatal motoros teljes szezont teljesí­t. A szezonnyitón, az oscherslebeni ringen Bálint remekül szerepelt, hiszen a szabadedzéseken, mindkét időmérőn ő futotta meg a legjobb köridőt, mí­g a két futamból egyet megnyert, a másikon második lett – ennyi idősen még egyetlen magyar motoros sem aratott ilyen sikert komoly nemzetközi sorozatban –, í­gy vezeti az összetettet is. Ezútal Zolderben rendezik meg a folytatást, és a 16 éves motoros a lehető legjobb előjelekkel várhatja az újabb megmérettetést. Ráadásul a felkészülés folyamán tesztelt is a hétvégi verseny helyszí­nén, ahol többek között a beállí­tások terén is nagyot lépett előre a csapat.

„Nagyon vártam már a folytatást, hiszen az előző versenyhétvégéhez képest rengeteg idő telt el. Idén eddig nagyon jó formában versenyzek, amit mind a hazai, mind pedig a nemzetközi megmérettetéseken is meg tudtam őrizni. Bí­zom a hasonló folytatásban, győzni szeretnék ezútal is, hiszen tesztelni tudtam a zolderi pályán, í­gy az alapbeállí­tásokkal és a pályaismerettel abszolú nem lesz gondom. A gyakorláson futott köridőm jobb volt, mint a Suzuki Cup tavalyi élmenőinek ideje. A pálya nagyon technikás, ugyanakkor rengeteg előzési pont van rajta, í­gy nagyon kemény versenyre számí­tok, de szeretném úgy zárni a hétvégét, hogy növelem az előnyömet összetettben” – mondta Kovács Bálint.