Kovács Bálint az IDM királykategóriájában is bemutatkozik a hétvégén

Bálint számára az idei csonka szezon újabb nagy megmérettetéssel folytatódik. A H-Moto Team versenyzője az IDM Superbike korábbi bajnokcsapatának – Bayer – Bikerbox – Powered by Yamaichi – tagjaként állhat rajthoz a királykategóriában a német bajnokság hockenheimi versenyhétvégéjén. A 19 éves motoros ezúttal egy Yamaha R1-es nyergében bizonyíthatja, hogy ebben a kemény mezőnyben is képes jó teljesítményre.

Ezúttal komoly mélyvízbe dobják Bálintot, ugyanis a hétvégén, a hockenheimi ringen az extraklasszisokkal bővelkedő IDM Superbike kategóriájában áll rajthoz. Olyanok ellen kell bizonyítania többek között, mint a korábbi MotoGP-pilóta, az idei összes futamot megnyerő Jonas Folger, vagy a sorozat előző két idényben bajnoki címet szerző ukrán Ilija Michalchik.

Várom, hogy megmutathassam magam egy ilyen erős mezőnyben. Az IDM királykategóriájában ráadásul egy korábbi bajnokcsapatban fogok debütálni egy Yamaha R1-el. A pályát nagyon kedvelem, hiszen tavaly itt ünnepelhettem a bajnoki címemet. Természetesen számomra egy új közegben való versenyzés biztosan nem lesz egyszerű, de úgy gondolom, hogy egy sikeres hétvégét zárhatunk majd” – nyilatkozta Bálint.