Kovács Bálint az első versenyhétvégén dobogóra állhatott

A H-Moto Team versenyzője a koronavírust követően első magyar motorosként indulhatott egy újrainduló nemzetközi motorversenyen.

Bálint rögtön dobogóra is állhatott, a NEW2Project csapat pilótájaként harmadik lett a cseh bajnokság szombati futamán Brno-ban, ahol egy Yamaha R1 nyergében versenyzett. A szabadedzéseken a harmadik időt teljesítette a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben, míg a szombati időmérőkön végül a negyedik rajthelyet szerezte meg. A szombati versenyen aztán minden tekintetben felülmúlta addigi teljesítményét, és remekül motorozva végül dobogóra állhatott, ami a világjárvány után beinduló nemzetközi motoros élet első magyar pódiuma lett egyben.

„Nagyon vártam már ezt a hétvégét, amikor újra versenykörülmények között motorozhattam, ráadásul egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben. A brnói pályát sikerült kiismernem a teszten, és egy remek alapbeállítással kezdhettem meg a cseh bajnoki küzdelmeket”  – mondta Bálint. 

A mostani teljesítménynek köszönhetően úgy tűnik, hogy Bálint a New2Project színeiben ott lesz július végén az Alpok-Adria Sorozat szezonnyitó futamain a Pannónia-ringen.